fbpx
 • nl
 • en
Vanaf 1 juni worden onze trainingen zowel klassikaal als virtueel op afstand georganiseerd. We volgen in onze ruime klaslokalen de richtlijnen van het RIVM met 1.5 meter afstand. We zijn je graag van dienst.

Cursus Grails Programmeren

Cursus Grails Programmeren
Regio:
 • Modules
 • Cursus
 • Inhoud
 • Algemene informatie
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Module 1 : Grails Intro

  Module 2 : Grails Components

  Module 3 : Grails Integration

  The Essence of Grails
  Getting Started with Grails
  Understanding Domain Classes
  Understanding Controllers
  Understanding Views
  Mapping URLs
  Internationalization
  Ajax
  Creating Web Flows
  GORM - Grails Object Relational Mapping
  Services
  Integrating Grails
  Plugins
  Security
  Web Services
  Leveraging Spring
  Legacy Integration with Hibernate
  To Production: Grails and Tomcat
 • Doelgroep Cursus Grails Programmeren

  Cursus Grails Programmeren Deze cursus is bedoeld voor Java developers die willen leren werken met het state of art framework Grails.

  Voorkennis Cursus Grails Programmeren

  Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van Java en de scripttaal Groovy vereist.

  Uitvoering Training Grails Programmeren

  De concepten worden behandeld aan de hand van presentatie slides. Demo’s worden gebruikt om de concepten te illustreren. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Grails

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Grails Programmeren.

 • Cursus Grails Programmeren

  In de cursus Grails Programmeren wordt de deelnemer opgeleid tot Grails developer. Grails is een framework voor het pragmatisch ontwikkelen van een Java EE applicatie. Het framework is gebaseerd op het Model Driven Design paradigm. Ten eerste worden de belangrijkste fundamenten van de Groovy programmeertaal, waarvan de kennis nodig is om zonder veel problemen met Grails te kunnen ontwikkelen, behandeld. Na deze inleiding, wordt de aandacht volledig gericht op het Grails framework. De volledige Grails stack (model, view en controller) wordt uitgebreid behandeld. Vervolgens komen alle belangrijke zaken voor de succesvolle bouw van een Grails applicatie aan de orde, zoals Services, Plugins en GORM.

 • Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.