- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Android Programmeren is bestemd voor ervaren Java developers die willen leren hoe apps voor Android geprogrammeerd kunnen worden.
Om aan de cursus Android Programmeren te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met programmeren in Java vereist.
De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides. Demo's zorgen voor een illustratieve toelichting op de behandelde concepten. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Android Programmeren.
In deze cursus leren de deelnemers app development voor het Android operating system.
Allereerst wordt een globaal overzicht van het Android platform gegeven en wordt besproken wat het unieke karakter van Android is en hoe Android fundamenteel verschilt van andere platformen.
Vervolgens komen de voornaamste bouwstenen van Android apps aan de orde zoals bijvoorbeeld Activities en het User Interface. Ook Files en Preferences staan op het programma.
Verder wordt in de loop van de cursus door de deelnemers een app ontwikkeld die een mooie user interface heeft, die gebruik maakt van web services voor het benaderen van cloud-applicaties, met database voor het lokaal opslaan van gegevens. De app wordt daarbij beveiligd en werkt op elke form factor van smartphone tot tablet en tv.
Gedurende de cursus leren de deelnemers wanneer en hoe de belangrijkste bouwstenen van Android gebruikt kunnen worden bij de app ontwikkeling.
De deelnemers komen in aanraking met de vele facetten van app development voor Android zoals activities, services, providers en receivers.
Ook best practices, debuggen en testen van apps komt aan de orde. In de cursus wordt de nieuwste versie van het Android OS gebruikt met Eclipse als IDE en emulatoren voor devices.
Module 1 : Android Overview |
Module 2 : Main Building Blocks |
Module 3 : Activities and UI |
History of Android Android Stack Android Architecture Dissecting Android apps Building blocks Debugging and Testing Android Security The manifest file Layout resource Running your app on Emulator |
Activities Activity lifecycle Destroy the Activity Pause Your Activity Resume Your Activity Stop Your Activity Intents Services Content Providers Broadcast Receivers |
Understand the Lifecycle Callbacks Specify Your App's Launcher Activity Create a New Instance Start/Restart Your Activity Restore Your Activity State XML versus Java UI Dips and sps Views and layouts Common UI components Handling user events |
Module 4 : Preferences and Files |
Module 5 : Advanced UI |
Module 6 : Device Support |
Get a Handle to a SharedPreferences Write to Shared Preferences Read from Shared Preferences Choose Internal or External Storage Obtain Permissions for External Storage Save a File on Internal Storage Save a File on External Storage Query Free Space |
Support Libraries Selection components Adapters Complex UI components Building UI for performance Menus and Dialogs Graphics and animations Create Different Layouts |
Create Locale Directories String Files Use the String Resources Create Different Bitmaps Minimum and Target API Levels Check System Version at Runtime Use Platform Styles Use Platform Themes |
Module 7 : SQL Database |
Module 8 : Content Providers |
Module 9 : Multimedia in Android |
Introducing SQLite SQLiteOpenHelper Creating a Database Opening and closing a database Working with cursors Inserts, updates, and deletes |
Content provider MIME types Searching for content Adding content Changing content Removing content Working with content files |
Multimedia Support Audio formats Jet Player Simple media playback Supported video formats Simple video playback |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.