- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Java EE Overview is bedoeld voor developers, designers, beheerders en architecten die een overzicht willen krijgen van de mogelijkheden en de werking van het Java EE (Enterprise Edition) platform.
Kennis van moderne software technologieën zoals C++, Java of .NET en Web applicaties is wenselijk.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides. De concepten worden geïllustreerd met demo's en er is gelegenheid om te oefenen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Java EE Overview.
De cursus Java EE overview geeft een overzicht van de Java EE standaard zoals die in applicatie servers zoals GlassFish, WebSphere en JBoss is geïmplementeerd. De eisen die gesteld worden aan Enterprise Applicaties zoals scalability, failover en distribution worden besproken en hoe aan deze eisen wordt voldaan door de Java EE platform.
Aandacht wordt besteed aan de rol van de verschillende Java EE Application Components zoals Java Servlets, Java Server Pages en Enterprise Java Beans. In dit opzicht komt ook het JSF Framework voor Java Web Applications aan de orde.
Belangrijke Java EE services zoals JNDI (Java Naming en Directory Interface) en JTA (Java Transaction API) maken eveneens deel uit van de leerstof.
Verder worden de verschillende opties voor het benaderen van databases worden behandeld. Er wordt aandacht besteed aan zowel de op SQL gebaseerde Java Database Connectivity (JDBC) technologie als de meer recentere Persistence API voor het direct opslaan van objecten.
Verder passeren ook andere Java technologieën in het kader van Java EE, zoals Web Services op basis van SOAP en REST, de revue.
Gedurende de dag zullen verschillende applicatie servers en Enterprise Java Bean containers die de Java EE standaard implementeren worden besproken. Als de tijd het toelaat wordt, JMX, Java Management Extensions, als een optionele module behandeld.
Module 1 : Java EE Intro |
Module 2 : Servlets, JSP and JSF |
Module 3 : Enterprise Java Beans (EJB) |
Java Editions Enterprise Application Challenges Java EE Standard Java EE Servers Web Components EJB Components Java EE and Web Services Deployment Descriptors Annotations Packaging in EAR Files Java EE Deployment Configurable Services Java EE API's |
Servlets and JSP's Translation and Request Time Problems with Servlets and JSP Classic MVC Pattern Model 2 Architecture Using Java Beans Scopes in Web Applications ServletContext Scope Session Scope Java Web Applications Web Application Structure MVC Frameworks Java Server Faces |
Types of Enterprise Beans Distributed Object Foundation Architecture of an EJB Enterprise Bean Class EJB Object at work Remote Interface Session Beans Statefull and Stateless Session Bean Pooling Message Driven Beans JNDI Naming Context Locate resources with JNDI Context and Dependency Injection |
Module 4 : Java EE Persistence |
Module 5 : Java EE Web Services |
Module 6 : Optional Module : JMX |
Java EE Persistence Direct File I/O Serialization Java Database Connectivity JDBC Drivers and URL's Transparant Persistence Object Relational Mapping Persistence API Entity Classes Entity Manager Persistence Context Entity Managers |
What is a Web Service? Web Service Standards Web Service Types XML-Schema, SOAP and WSDL JAX-WS Web Services Servlet Based Endpoint Stateless Session Bean Endpoint JAX-WS Annotations REST Web Services Standard HTTP Methods Resource URI Access Content Negotation |
What is JMX? JMX Goal Where does JMX API fit? Managed Beans JMX Architecture Management Consoles Protocol Adapters Standard MBeans Implementing MBeans Naming MBeans MBean Server Registering MBeans |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.