fbpx

Cursus APEX Fundamentals

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus APEX Fundamentals : Inhoud

  In de cursus APEX fundamentals leren de deelnemers Web applicaties te ontwikkelen met het tool Oracle Application Express, APEX, dat standaard wordt meegeleverd met de Oracle database software.

  Allereerst wordt aandacht besteed aan de structuur van de APEX ontwikkelomgeving en de structuur van APEX Web applicaties.

  De cursus gaat voor een groot deel in op het maken van schermen en rapporten. U leert hoe u door gebruik te maken van standaard componenten en wizards daarvoor snel een Web applicatie ontwikkelt.

  Vervolgens wordt ingegaan op het gebruik van standaard componenten. Ook komt het navigeren tussen pagina's aan de orde en wordt besproken hoe u de layout van de web applicatie aanpast.

  Tenslotte wordt aandacht besteed hoe u door toepassing van PL-SQL specifieke functionaliteit en aanpassingen aan de standaardcomponenten kunt realiseren.

 • Cursus APEX Fundamentals : Training

  Doelgroep Cursus APEX Fundamentals

  De cursus APEX Fundamentals is bestemd voor developers die APEX Web Applicaties willen ontwikkelen op basis van een Oracle database.

  Voorkennis APEX Fundamentals

  Om aan de APEX Fundamentals cursus te kunnen deelnemen is basis kennis van HTML en CSS en kennis en ervaring met SQL en PL-SQL programmeren in een Oracle omgeving vereist.

  Uitvoering Training APEX Fundamentals

  De cursus wordt gegeven met de nieuwste versie van Oracle en APEX. De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides en de concepten worden toegelicht met demo’s. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering APEX Fundamentals

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat APEX Fundamentals.

  Cursus APEX Fundamentals
 • Cursus APEX Fundamentals : Modules

  Module 1 : APEX Intro

  Module 2 : Applications

  Module 3 : Reports and Forms

  APEX Architecture
  APEX installation
  APX configuration
  Application Builder
  Basics of Oracle Web Applications
  Managing Workspaces
  User Roles
  Administration
  Starting with Oracle APEX
  SQL Workshop
  From scratch
  From Spreadsheet
  Import
  Export
  Shared Components
  List of Values
  Types of LOV's
  Items and Buttons
  Application Deployment
  Language Issues
  Reports from scratch
  Interactive reports
  Report headers
  Report templates
  Column formatting
  Tabular forms
  Master detail forms
  Editing form attributes
  Validations
  Computations

  Module 4 : Pages and Regions

  Module 5 : Navigation and Layout

  Pages
  Page Definition
  Page Processing
  Page Rendering
  Page Manipulations
  Page Zero
  Regions
  Region Definition
  Calendars
  Charts
  Tabs
  Navigation Bars
  Breadcrumbs
  Lists
  Trees
  Themes
  Templates
  Template type and Classes
  Template Files
  Template Subscriptions
 • Cursus APEX Fundamentals : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus APEX Fundamentals : Reviews

 • Cursus APEX Fundamentals : Certificaat