- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus GIT Fundamentals is bestemd voor een ieder die Git wil leren gebruiken als version control system.
Om aan de cursus GIT Fundamentals te kunnen deelnemen is geen specifieke voorkennis vereist. Ervaring met versie beheer of software ontwikkeling is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides en wordt afgewisseld met oefeningen. Demo projecten met een Gui verhelderen de behandelde concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat GIT Fundamentals.
In de cursus Git Fundamentals leren de deelnemers werken met het Git version control system.
Aan de orde komen de Git Configuratie opties zoals system, user en repository configuratie. Fundamentele Git concepten zoals working directory, staging area en de verschillende soorten repositories worden besproken.
Veel gebruikte Git Commands worden behandeld zoals init, add, status, commit, log, diff en checkout. Ook komt aan de orde hoe je aan commits kunt refereren middels een hash of door ze een specifieke tag te geven met git tag.
Eveneens staat het afsplitsen van branches voor het testen van features met git branche op het programma. En ook wordt het weer samenvoegen van deze branches met git merge behandeld. Tijdens het samenvoegen van branches kunnen conflicten zijn ontstaan en de opties voor conflict resolution worden besproken.
En ook het werken met remote repositories en de commando's daarvoor worden gebruikt zoals git remote, git fetch, git pull en git push komen aan de orde.
De cursus wordt afgesloten met een overzicht van de tools die beschikbaar zijn voor Git version management.
Module 1 : Git Intro |
Module 2 : Git Commands |
Module 3 : Branching |
What is Git? Version Control Systems Git Installation Git Configuration Git Workflow Working Directory Staging Area Repositories Git Tooling Git Bash Git Gui Shell Integration |
git init git add git status git diff git commit git log git checkout git tag git revert git reset git rm Other Commands |
Branching Workflows Creating Branches git branch Switching Branches HEAD Branch Management Branch Pointer Master Branch Feature Branch Remote Branches git stash Amending Commits |
Module 4 : Merging |
Module 5 : Remotes |
Module 6 : Tooling |
git merge Merge Strategies Merge Conflicts Fork Maintenance Conflict Resolution Conflict Visualization git mergetool Resetting Master Branch Detached Heads git rebase Rebasing versus Merging |
Working with Remotes Bare repositories git clone Sharing and Updating git remote Setting Origin git fetch git pull Deleting Remote Branches git push Push Errors |
Git Repositories Public Repositories Securing with SSH Github BitBucket Gitlab Git in Open Source Gui Clients Smart Git Github Desktop SourceTree |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.