- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
In de cursus Freemarker Templates leren de deelnemers de Apache FreeMarker template engine te gebruiken voor de generatie van text output zoals HTML pagina's of emails op basis van templates.
De templates maken gebruik van de FreeMarker Template Language (FTL) en worden gebruikt voor het View in het Model View Controller pattern (MVC). De templates bevatten alleen display logica voor de weergave van dynamisch geprepareerde data die door een programmeertaal, vaak Java, vanuit de backend worden opgehaald.
De cursus gaat van start met een bespreking van de architectuur van Web Applicaties met als voorbeeld Java, waarvan de FreeMarker templates het front-end vormen. Hierbij komen de basis principes van het HTTP Protocol aan de orde zoals de Requests, Responses en Sessions.
Daarna wordt ingegaan op FreeMarker values, types, directives, interpolaties, control flow en het gebruik van variabelen in templates. Ook worden hierbij namespaces, autoescaping en diverse output formats besproken.
Vervolgens komt het FreeMarker Data Model aan de orde, waarbij Java objecten zichtbaar worden in het template als een boomstructuur van variabelen en waarbij adapters bepalen hoe ze in het template terecht komen.
Tenslotte worden diverse settings voor template configuratie besproken en wordt ingegaan op error handling, template loading en de implicaties van het gebruik van multiple threads.
De cursus Freemarker Templates is bedoeld voor developers en designers die Freemarker willen gebruiken in het User Interface van Java Web Applicaties.
Kennis van moderne software technologieën voor de opmaak van User Interfaces zoals CSS en kennis van de werking van Java Web applicaties is wenselijk.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides. De concepten worden geïllustreerd met demo's en er is gelegenheid om te oefenen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Freemarker Templates.
Module 1 : Intro Freemarker |
Module 2 : Template Structure |
Module 3 : Data Model |
What is Freemarker? Template Engine Java Web Applications Servlet API Application Servers Request Cycle Sessions Deployment Descriptors web.xml war Files Static Resources |
Values and Types Directives User Defined Directives Expressions Interpolations Namespaces Autoescaping Ouput Formats Variables in Templates Whitespace Handling Square Bracket Syntax |
Creating a Data Model Scalars Containers Methods Directives Node variables Object wrappers Variable Scopes Merging with Template Charset Issues Bean wrapper |
Module 4 : Configuration |
||
Shared variables Configuration Settings Template Loading Error Handling Template Configurations Associating Output Formats Custom Number Formats Custom Date/Time Formats Incompatible Improvements Multithreading |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.