- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus NodeJS Programmeren is bestemd voor Web developers die willen leren hoe JavaScript en de NodeJS library gebruikt kunnen worden voor de server-side van Web Applicaties.
Ervaring met JavaScript programmeren voor de Front-End van Web Applicaties en een goede kennis van JavaScript is vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.
De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides. De concepten worden toegelicht met demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat NodeJS Programmeren.
In de cursus NodeJS Programmeren leren de deelnemers hoe de NodeJS JavaScript library gebruikt kan worden aan de server side van Web Applicaties. NodeJS is onstaan in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot een krachtig asynchronous development framework voor de creatie van schaalbare web applicaties.
De library Node.js, waarvan de populariteit nog steeds toeneemt, is ook onderdeel van de MEAN stack (MongoDB, EcmaScript, Angular en Node) die is gericht op de snelle development van I/O centrische applicaties.
De cursus gaat in de eerste plaats in op de architectuur van de Node.js library waarbij runtime modules als filesystem, events en process worden besproken. Ook wordt ingegaan op de NPM package manager waarmee community modules kunnen worden opgenomen. Vervolgens komt het asynchrone event handling model van NodeJS aan de orde waarbij de promises and futures van EcmaScript 6 en 7 uitkomst bieden bij de afhandeling van callbacks.
Ook aan bod komen het verwerken van streaming data en File I/O in NodeJS. Vervolgens wordt ingegaan op hoe in NodeJS vele concurrent client requests worden afgehandeld en komt ook het Express.js Framework aan de orde met templating, routing en middleware services.
In de module Database Access komen de integratie mogelijkheden in de backend met databases als MongoDB, MySQL en SQLite aan de orde. Tenslotte wordt aandacht besteed aan het opzetten van een Rest API en het gebruik van AngularJS voor de Frontend.
Module 1 : Intro NodeJS |
Module 2 : Event Handling |
Module 3 : Streaming Data |
What is Node.js? Node.js Components Node.js Applications Node.js Programming Model Important Parts of Node.js Global Objects Hello Node.js Hello Node Server Node.js Module System Finding Modules Node Package Manager Installing Modules using NPM package.json Creating a Module |
Node’s Event Loop Interleaving Events Timers Synchronous versus Asynchronous Blocking versus Non Blocking Using Callbacks Synchronous Mode Asynchrony with Callbacks Node Events Callback versus Events EventEmitter Class Emitting Once Nesting too Much Asynchrony with Promises |
What are Streams Streams in Node.js Methods and Events Reading from a Stream Writing to a Stream Piping the Streams Chaining the Streams Piping Methods and Events What are Buffers? Creating Buffers Writing to Buffers Reading from Buffers Buffer Operations Copy and Other Methods |
Module 4 : File I/O |
Module 5 : Express Framework |
Module 6 : Rest Services |
Interacting with File System Async and Sync Async Open File Information Reading and Writing Files Closing Files Truncating and Deleting Files Creating Directories Removing Directories Reading Directories Global Objects Process Object Actions and Streams os Module |
Node Web Server Node Web Client What is Express? Important Modules Hello Express Request Properties Request Methods Response Properties Response Methods Basic Routing Serving Static Files Get and Post Method File Upload Cookies Management |
What is REST? REST Web Services Simple REST Examples REST Web Service Principles ID and Links Multiple Representations Common REST Patterns Resource URI Access Patterns JSON JSON versus XML List Users API Add User API Path Parameters Delete API |
Module 7 : Database Access SQL |
Module 8 : Database Access NoSQL |
|
MySQL Connections MySQL Queries Create Database Create and Alter Table Primary Keys Insert Multiple Get Inserted ID Select from Table Select with Filter PlaceHolders |
Create Database in MongoDB Create Collection Insert into Collection Insert Multiple Documents Id Field Find One Find All Find Some Query Filter Regex |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.