- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Sass and Less Preprocessing is bedoeld voor Web Designers en Developer die Sass and Less Preprocessing willen gebruiken bij de ontwikkeling van Web Applicaties.
Kennis en ervaring met HTML en de basis principes van Cascading Style Sheets (CSS) zijn vereist.
De concepten worden behandeld aan de hand van presentatie slides. Demo projecten worden gebruikt om de concepten te verduidelijken. De theorie en de demos worden afgewisseld met hands-on oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Sass and Less Preprocessing.
In de cursus Sass and Less Preprocessing leren de deelnemers de functionaliteiten van de CSS Preprocessors Sass en Less. Preprocessors zijn script talen die een uitbreiding bieden op de default mogelijkheden van CSS. Hierdoor wordt het mogelijk logica in CSS code te gebruiken met variabelen, nesting, inheritance, mixins, functies en mathematische operaties. CSS preprocessors maken het makkelijk zich steeds herhalende taken te automatiseren en het aantal fouten te verminderen
De cursus gaat van start met een bespreking de basis kenmerken van Sass en Less. De Sass syntax met de .scss file extension wordt besproken. Sass gebruikt standard CSS syntax met braces en semicolons. Ook wordt uitgelegd hoe Less eigenlijk een JavaScript library is die of NodeJS vereist dan wel compilatie met behulp van .less files.
Vervolgens komen de variabelen en types van Sass aan de orde en wordt ingegaan op de scope van variabelen, nested rules en nested properties. En ook Sass Plugins worden besproken.
Eveneens wordt aandacht besteed aan Less variabelen en types en komt de syntax van variabele interpolatie ter sprake. Ook het gebruik van mixin's en het parameteriseren daarvan is onderdeel van het programma van de cursus.
In Sass kunnen een aantal directives worden gebruikt zoals @import, @mixin, @include en @extend. De betekenis en de toepassing van deze directives wordt besproken. En ook is er aandacht voor diverse Sass functies zoals Map, Selector en Introspection.
De cursus wordt afgesloten het testen van Sass en Less. Hierbij komen onder andere de Less Hat, Clearless en 3L libraries aan de orde.
Module 1 : CSS Preprocessors |
Module 2 : Sass Variables |
Module 3 : Less Variables |
What is Sass? Installing Sass CSS Extensions Sass Transpilation What is Less? CSS3 for Styling CSS Inheritance CSS Cascading Compiling Less CSS Resets Layout in Less Autoprefixing BEM Methodology |
Variable Syntax Strings Numbers Colors Booleans Lists Nulls SCSS Syntax Variable Scope Sass !global Plugins Nested Rules Nested Properties |
Naming Variables Variable Types Using Variables Variable Interpolation Non Staticness Declaration Order Escaping Values Detached Rulesets Lazy Loading Mixins Basic Mixins Parametric Mixins Default Values |
Module 4 : Sass Directives |
Module 5 : Sass Functions |
Module 6 : Testing Sass and Less |
Importing Files Sass @import Partials Sass Mixins @mixin Defining Mixins Passing Parameters Vendor Prefixes Mixin @include @extend Directive Inheritance |
String Functions Numeric Functions List Functions join and append Map Functions Selector Functions Introspection Functions feature-exists function-exists type-of Color Functions |
Using Developer Tools Understanding TDD Test Cycle Using Style Guides Building Style Guides Prebuilt Mixins Less Hat Library SEO Debugging HTML Debugging Clearless Library 3L Library |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.