- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus XAML programmeren behandelt hoe user interfaces voor .NET applicaties kunnen worden gebouwd met Extensible Application Markup Language, kortweg XAML. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan het gebruik van XAML in een Windows Presentation Foundation (WPF) omgeving.
Na een inleiding over waar XAML wordt gebruikt en het waarom van XAML, wordt besproken hoe je visuele elementen in declaratieve XAML markup definieert. De XAML markup is daarbij gescheiden van de business logic in code behind files waarin partial class definities staan.
De syntax van de XAML taal en de verschillende objecten en hun properties worden ook besproken. Verder wordt ook aandacht besteed aan hoe om te gaan met data binding en hoe events op user interface elementen kunnen worden gekoppeld aan code.
De kennis van XAML die in deze cursus wordt verkregen kan ook elders worden toegepast.
‎
De cursus XAML Programmeren is bedoeld voor ervaren .NET ontwikkelaars die XAML willen gebruiken om .NET user interfaces te ontwikkelen.
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis en ervaring met .NET applicatie ontwikkeling vereist.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides en wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Demo's worden gebruikt om de concepten te verduidelijken. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat XAML Programmeren.
Module 1 : XAML Intro |
Module 2 : XAML Basics |
Module 3 : XAML Graphic Elements |
What is XAML? WPF Architecture Drawing with XAML Where is XAML used? XAML Properties Markup extensions Why XAML? Graphics and Imaging Audio and Video Support XAML on the Web XAML tools XAML alternatives |
XAML versus Code Attributes and Events Nesting Elements XAML Namespaces WPF Properties Type Converters Property Mini Language Markup Extensions Nesting Controls Content Collections Naming Elements Adding Events with names |
Basics Graphics Element Canvas Parent Positioning Shapes Brushes Brush Types Using Text Images Transformation Transformation Types Combining Transformations Media Integration |
Module 4 : Animation |
Module 5 : 3D |
Module 6 : Data Binding |
Animating with XAML StoryBoards Animation Example Triggers DoubleAnimation ColorAnimation PointAnimation Animation with Keyframes Types of Keyframes Programmatic Animation |
Viewport 3D Viewport 3D contents Camera Type Camera Point of View Light Model GeoMetryModel3D Materials : 3DBrushes Transformations 3D and Feasibility |
Need for Data Binding Data Binding Singular Binding Simple Binding Conversions Validation Data Template Master Detail Filtering Sorting |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.