- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Elastic Search Fundamentals is bestemd voor een ieder die Elastic Search wil leren gebruiken.
Om aan de cursus Elastic Search Fundamentals te kunnen deelnemen is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis van Java Development en het Spring Framework is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides en wordt afgewisseld met oefeningen. Demo projecten verhelderen de behandelde concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Elastic Search Fundamentals.
In de cursus Elastic Search Fundamentals leren de deelnemers de op Apache Lucene gebaseerde search engine Elastic Search te gebruiken voor Enterprise queries op verschillende soorten data. Elastic Search heeft een Rest API waarmee snel zoekresultaten in JSON formaat kunnen worden opgevraagd. Elastic Search ondersteunt echter ook andere data formaten zoals XML.
Aandacht wordt besteed aan de verschillende manieren waarop Elastic Search kan worden ingezet zoals standalone, in een cluster, embedded of als container. Eveneens wordt ingegaan op de fundamentele unit van een Elastic Search document dat elk type relevante applicatie data kan voorstellen.
Er wordt besproken wat indices en mappings zijn en welke data types aan velden kunnen worden toegekend. Diverse Elastic Search API's komen aan bod zoals de Cluster API's, de Indices API's, de term vectors API en de bulk document API.
Ook wordt aandacht besteed aan de Query DSL waarmee diverse queries kunnen worden uitgevoerd zoals full text queries, term level queries en geo queries. En er wordt besproken hoe mutaties kunnen worden uitgevoerd met queries.
Vervolgens wordt ingegaan hoe Elastic Search kan worden aangestuurd vanuit een Java applicatie met Spring en Hibernate. Zowel de Java client API als de Java Rest Client komen daarbij aan de orde.
De cursus wordt afgesloten met een overzicht van de Elastic Stack waarbij ondersteunende applications en tools als Kibana voor visualisatie, Beats, Logstash en Testing Kit aan bod komen.
Module 1 : Intro Elastic Search |
Module 2 : Mappings |
Module 3 : Using API |
What is ElasticSearch? Search Types Full Text Search Apache Lucene Restfull API's JSON Documents Running ElasticSearch Run as Data Node Run as Ingest Node Standalone Instance Clustering Embedded As Container |
Documents Indices Index Settings Mappings Meta Fields Data Types Advanced Mappings Dynamic Mapping Analyzers Tokenizers Character Filters Indexing Internationalization |
Check Clusterhealth Indexes API Store Catalog Settings Create Index API Catalog Index Immutability Get Mapping Types Analysis Process Index States Open and Close Single Document Operations Bulk Document API Fetch Documents |
Module 4 : Query DSL |
Module 5 : Java Client API |
Module 6 : Elastic Stack |
Search API Request Body Search Query Parameters Match All Query Full Text Query Term Level Queries Joining Queries Inner Hits Geo Queries Mutations by Query Explain API |
Transport Client Using Maven Spring Configuration Asynchronous Handling Aggregations DSL Java Rest Client JsonPath Library Using Indexing API Data Transfer Objects Using Testing Kit Integration Tests |
Hibernate Search JPA Entities Spring Boot Magic ELK Abbreviation Logstash Pipeline Kibana Visualization TCP Socket Plugin Logback Encoder elasticsearch-head elasticsearch-HQ search-guard |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.