fbpx

Frameworks Cursussen

Een applicatie framework levert een kant en klaar template waarin de structuur van een applicatie vastligt en specifieke details kunnen worden ingevuld. SpiralTrain verzorgt klassikale trainingen in veel gebruikte frameworks in Java, PHP en Ruby. Bezoek onze LinkedInFacebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

Frameworks Cursuslijst

Play Framework Programming course
Cursus Play Framework Programming
Code: FRM500
Eerste start: 14-10-2024
4 dagen € 2650
Course Wicket Programming
Cursus Wicket Programmeren
Code: FRM100
Eerste start: 09-09-2024
3 dagen € 1999
Course Web Development with GWT
Cursus Web Development met GWT
Code: FRM200
Eerste start: 22-08-2024
3 dagen € 1999
Course Ruby on Rails Programming
Cursus Ruby on Rails Programmeren
Code: FRM300
Eerste start: 14-08-2024
3 dagen € 1999
Course Grails Programming
Cursus Grails Programmeren
Code: FRM400
Eerste start: 24-07-2024
3 dagen € 1999
Course Laravel Framework Programming
Cursus Laravel Framework Programmeren
Code: PHP400
Eerste start: 16-07-2024
4 dagen € 2650
Course Symfony Framework Programming
Cursus Symfony Framework Programmeren
Code: PHP500
Eerste start: 13-08-2024
4 dagen € 2650
Course PHP Laminas Framework Programming
Cursus Laminas Framework Programmeren
Code: PHP600
Eerste start: 15-07-2024
4 dagen € 2650

Voor- en Nadelen van Frameworks

Frameworks helpen enorm met het snel opzetten van een project. Een framework zorgt er ook voor dat minder code hoeft worden geschreven omdat direct een template applicatie klaar staat. Vaak ligt de directory structuur vast en communiceren de componenten van een framework op een wel gedefinieerde manier. Een nadeel van een framework is dat het de leer curve vergroot doordat je het framework eerst moet leren kennen voordat je er mee kunt werken. De applicatie structuur is ook minder flexibel, omdat de structuur al vast ligt.

GWT

Google Web Toolkit is een open-source-Java-framework van Google dat het mogelijk maakt om JavaScript-applicaties in Java te ontwikkelen. GWT-applicaties kunnen in hosted en web mode uitgevoerd worden. In hosted mode wordt de Java code wordt vertaald naar bytecode die vervolgens wordt uitgevoerd door een Java Virtual Machine. Deze mode is vooral bedoeld voor het ontwikkelen en debuggen van de applicatie. In web mode wordt de Java code vertaald naar JavaScript en HTML. Het resultaat kan uitgevoerd worden in een standaardbrowser of beschikbaar worden gesteld via het internet.

Apache Wicket

Apache Wicket is een open source, op Java componenten gebaseerd web applicatie framework. Wicket is nauw verwant aan stateful GUI frameworks zoals Swing. Wicket applicaties zijn opgebouwd uit een tree van components, die listeners gebruiken om te reageren op HTTP requests via links en forms, op dezelfde manier als Swing componenten reageren op mouse en key events. Wicket wordt een component based framework genoemd. Wicket gebruikt gewone XHTML voor templates. Elke component is gelieerd aan een element met een naam in de XHTML en wordt verantwoordelijk voor het renderen van dat element in de output. Elke component heeft een eigen model, dat de status van de component vertegenwoordigt.

Grails

Grails is een open source web applicatie framework, dat gebruik maakt van de Groovy programmeertaal, die op zijn beurt gebaseerd is op het Java platform. Grails is bedoeld als framework ter vergroting van de productiviteit door het volgen van het coding by convention paradigma, waardoor er een stand-alone ontwikkelomgeving ontstaat die veel van de configuratie instellingen overneemt. Convention over configuration, sensible defaults, opiniated API’s en de Groovy taal zorgen ervoor dat Grails gemakkelijk te leren is voor Java developers. Grails is bovenop Spring Boot gebouwd en maakt gebruik van time saving functies van Spring Boot, zoals Spring dependency injection.

Ruby on Rails

Ruby on Rails is een open source web applicatie framework geschreven in Ruby. Het volgt in grote lijnen het model view controller design pattern. Het streeft naar eenvoud en je kunt er praktische applicaties mee ontwikkelen met minder code en minder configuratie dan andere frameworks. De Ruby programmeertaal geeft de mogelijkheid tot meta programmeren waar Rails veel gebruik van maakt. Dit resulteert in programma code die goed leesbaar en eenvoudig te begrijpen is. De twee hoofdprincipes van Ruby on Rails zijn : “Don’t repeat yourself” (DRY) en “Convention over configuration” (COC).