fbpx

Cursus Fitnesse Acceptatie Testen

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Inhoud

  In de cursus FitNesse Acceptance Testen wordt behandeld hoe FitNesse gebruikt kan worden voor het schrijven van acceptatie tests. FitNesse is een testautomatisering tool dat het mogelijk maakt om acceptatie testen te schrijven in de vorm van tabellen op een wiki pagina.

  Fitnesse Architectuur

  Na een uitleg over de installatie en architectuur van FitNesse wordt in de cursus FitNesse Acceptance Testen aandacht besteed aan de verschillende language bindings die mogelijk zijn.

  Fitnesse Wiki Tabellen

  Aan de orde komt hoe je met FitNesse test scripts kunt specificeren in de vorm van wiki-tabellen. Deze wiki pagina’s zijn toegankelijk voor zowel testers als business analisten zodat beiden aan de acceptatie testen kunnen werken. De diverse pagina’s in een FitNesse project worden besproken zoals de Root page, Test pages en de Setup en Teardown pages.

  Fitnesse Configuratie

  Ook wordt in de cursus FitNesse Acceptance Testen ingegaan op de configuatie van FitNesse met zowel de FIT engine met fixture als de SLIM engine met diverse tabellen.

  Fitnesse Keywords

  Door gebruik te maken van FitNesse is het niet meteen noodzakelijk om tests te maken met een programmeertaal. Er kan op een slimme manier gebruik gemaakt worden van een set vooraf gedefinieerde keywords. Indien een keyword ontbreekt, dan is er de mogelijkheid om deze set aan keywords uit te breiden.

  Fitnesse Best Practices

  Tenslotte wordt in de cursus FitNesse Acceptance Testen aandacht besteed aan de verschillende mogelijkheden en best practices om met FitNesse zowel web applicaties als web services te testen.

 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Training

  Doelgroep Cursus FitNesse Acceptatie Testen

  De cursus FitNesse Acceptatie Testen is bedoeld voor testers, developers en anderen die zich het gebruik van FitNesse voor het maken van geautomatiseerde tests eigen willen maken.

  Voorkennis Cursus FitNesse Acceptatie Testen

  Ervaring met testen is vereist. Ervaring met de basis principes van programmeren is aanbevolen, maar niet strict noodzakelijk.

  Uitvoering Training Acceptatie Testen met FitNesse

  Deze klassikale training is interactief van opzet, met ruimte voor eigen cases. Het is een handson training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. De theorie wordt gepresenteerd aan de hand van slides en demos. Aan de hand van exercises worden een aantal scenario's uitgewerkt. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Acceptatie Testen met FitNesse

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Acceptatie Testen met FitNesse.

  Cursus Fitnesse
 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Modules

  Module 1 : FitNesse Intro

  Module 2 : FitNesse Projects

  Module 3 : Configuring FitNesse

  What is FitNesse?
  Acceptance Testing
  Black Box Testing
  Functional Testing
  Test Automation
  FitNesse Web Server
  Wiki Tables and Engine
  Testing Engines
  SLIM and FIT
  Language Bindings
  Edit Front Page
  FitNesse Variables
  Page Properties
  Root Page
  Test Pages
  Setup Page
  Teardown Page
  Fixtures
  Test Scripts
  Test Suites
  Decision Tables
  Setters and Getters
  Configuring FIT
  Column Fixture
  Row Fixture
  Action Fixture
  Configuring SLIM
  Query Table
  Scenario Table
  Data Types

  Module 4 : Writing Test Cases

  Module 5 : Running Test Cases

  System under Test
  Accessing Elements
  Scenarios
  Data-driven testing
  Verification points
  Standard Keywords
  Own keywords
  Reporting
  Fitnesse plugins
  Run individually
  Command line options
  Run as suite
  Naming in suites
  Selective run
  Smoke test
  Execution order
  Names of tables
  Modular approach
 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Reviews

 • Cursus Fitnesse Acceptatie Testen : Certificaat