fbpx

Cursus WordPress Theme Development

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus WordPress Theme Development : Inhoud

  In de cursus WordPress theme development leren de deelnemers verschillende soorten websites te ontwikkelen met op maat gemaakte themes.

  Look en Feel met Themes

  Zoals bekend bepaalt het WordPress theme de look en feel van een WordPress website. Tijdens de cursus wordt eerst aandacht besteed aan de alternatieve mogelijkheden die er zijn, wanneer een website alleen gedeeltelijk moet worden gewijzigd.

  Child Themes met Customizer

  De cursist maakt daartoe kennis met de CSS opmaak mogelijkheden binnen de zogenaamde Customizer en met z.g.n. child themes. Met child themes behoud je, je huidige theme maar pas je de opmaak of functionaliteit gedeeltelijk naar wens aan. Vervolgens gaan we aan de slag met de algemene opbouw van een WordPress theme.

  PHP Functies

  Diverse WordPress PHP functies worden besproken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan functies om ingevulde gegevens van je pagina, die in de database van WordPress staan, daadwerkelijk weer te geven op de website pagina.

  Loops

  Tijdens de cursus maak je kennis met diverse z.g.n. loops waarmee bepaalde gegevens van één of meerdere pagina's of berichten kunnen worden verzameld om deze vervolgens weer te geven op de gewenste pagina.

  Custom Post Types

  Ook speciale berichten, de zogeheten custom post types, komen uitgebreid aanbod. Zodoende kun je zelf portfolio's, reviews en dergelijke op maat aan je website toevoegen.

  Custom Fields

  Vervolgens worden op maat gemaakte Custom fields behandeld. Met deze velden kan de inhoud van een bericht of pagina worden uitgebreid. Deze gegevens kunnen tevens via een gewenste layout worden weergegeven.

  Custom Functions

  Tot slot wordt stil gestaan bij het zelf toevoegen van functies aan de customizer. Op deze manier kun je de indeling en opmaak van een WordPress website helemaal naar je hand zetten.

 • Cursus WordPress Theme Development : Training

  Doelgroep Cursus WordPress Theme Development

  De cursus WordPress Theme development is geschikt voor iedereen die zelf een theme wil leren ontwikkelen, om zo zelf invloed op het ontwerp te kunnen uitoefenen. De cursus is met name geschikt voor ontwerpers die zich verder in WordPress webdesign willen ontwikkelen.

  Voorkennis training WordPress Theme Development

  Voor deze cursus is basis kennis van WordPress, CSS en Html gewenst. Basis kennis van PHP is meegenomen.

  Uitvoering cursus WordPress Theme Development

  De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides. Demo’s worden gebruikt om de behandelde concepten te verduidelijken. Gedurende de cursus ontwikkelen de deelnemers aan de hand van oefeningen in een aantal stappen een WordPress Theme met veel gebruikte functionaliteit. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering WordPress Theme Development

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat WordPress Theme Development.

  Cursus-WordPress-Theme-Development
 • Cursus WordPress Theme Development : Modules

  Module 1 : Intro WP Themes

  Module 2 : Structure WP Themes

  Module 3 : WP PHP Functions

  What are Themes?
  Look and feel
  Theme alternatives
  Partial Adjustments
  CSS with Customizer
  Child themes
  What are Templates?
  Template Files
  Template Hierarchy
  Basic Template Files
  Nested Templates
  Inner Templates
  What are Template Tags?
  Anatomy of Template Tag
  Passing tag parameters
  Include tags
  Conditional tags
  Function Reference

  Module 4 : WordPress Loops

  Module 5 : Custom Post Types

  Module 6 : Custom Fields

  Default loop
  Using the loop
  Loop examples
  Multiple loops
  Nested loops
  Custom loops
  Pagination
  Register Custom post types
  Template files for custom post types
  Custom post type loops
  Dashboard Menus
  Taxonomies
  Special categories
  Portfolios and Reviews
  Textfields
  Textarea's
  Dropdown lists
  Multiple Selection
  Check boxes
  Radio buttons
  Upload Images

  Module 7 : Customizer

  Sections and panels
  Settings and controls
  Several controls
  Input, Checkboxes
  Color, Images
  Data sanitization
  Refreshing the preview
  Retrieving customizer settings
 • Cursus WordPress Theme Development : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus WordPress Theme Development : Reviews

 • Cursus WordPress Theme Development : Certificaat