- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Kotlin Programmeren is bedoeld voor developers die willen leren hoe Kotlin zich onderscheidt van Java en willen leren programmeren in Kotlin.
Om aan deze cursus deel te nemen is ervaring met programmeren vereist. Kennis van programmeren in Java is bevorderlijk voor de begripsvorming.
De theorie wordt behandeld aan de hand van presentaties. Illustratieve demo’s worden gebruikt om de behandelde concepten te verduidelijken. Er is voldoende gelegenheid om te oefenen en afwisseling van theorie en praktijk. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Kotlin Programmeren.
In de cursus Kotlin Programmeren leren de deelnemers de object georienteerde en functionele taal Kotlin te gebruiken voor software ontwikkeling. Kotlin is volledig compatibel met Java en de JVM-versie van zijn standaard library is afhankelijk van de Java Class Library.
De syntax van Kotlin is dankzij type inference echter veel beknopter. Kotlin is voornamelijk gericht op de JVM, maar compileert ook naar JavaScript of native code.
In de cursus Kotlin Programmeren wordt ingegaan op de vele syntax vereenvoudigingen in de Kotlin taal en de verschillen met Java. Aandacht wordt besteed aan mutable en immutable variabele declaraties, extension methods, destructuring declarations, nested functies en het uitpakken van parameters met de spread operator.
Wat betreft object georienteerd programmeren komen open abstract classes, public and final classes en primary constructor syntax aan de orde.
Tenslotte wordt aandacht besteed aan het gebruik van Kotlin in scripts, in een interactive shell en als procedurele taal.
Module 1 : Kotlin Intro |
Module 2 : Language Syntax |
Module 3 : Classes and Objects |
What is Kotlin? Object Oriented Language Functional Language Kotlin Characteristics Runtime and Performance Running on JVM Byte Code Generation Interoperability Run as ECMAScript Kotlin Architecture Installing Kotling Hello Kotlin Application |
Numbers and Characters Booleans and Strings Arrays Destructuring Declarations Immutable Collections Mutable Collections Ranges if else when is for Loop while and do while return, break, continue |
Base class Any Nested and Inner Classes Anonymous Inner Classes Type Aliases Primary Constructors Final is default Open to Inherit Interfaces Visibility Control private and protected internal and public Exception Handling |
Module 4 : Extensions |
Module 5 : Data and Sealed Classes |
Module 6 : Generics |
Function Extensions Functions outside main Static resolvement fun keyword Add methods Remove methods Object Extensions Object in Factory method Difference with static In Java Extension property static functionality companion object |
data Keyword Separate basic Data Data Holder Class Restricted Functionality Built-in toString() Built-in hashCode() Extending Data Classes Sealed Classes Restricted Class Hierarchy Predefined Types sealed Keyword Subclasses in same File |
Type Parameters Higher order Variables Abstracting over Types Generics Library Benefits of Generics Interpretation Kotlin Compiler out Keyword When to use out in Keyword When to use in Class versus Type Generic Syntax |
Module 7 : Functions and Delegation |
||
Function Definition fun Keyword Lambda Functions Inline Functions Delegation Design Pattern by Keyword Property Delegation Using Lazy() Property as Input Return Type as Lazy Delegation.Observable() |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.