- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Requirements met Use Cases is bedoeld voor systeem analisten en developers die willen leren hoe Use Cases kunnen worden gebruikt voor het specificeren van de functionele requirements van systemen.
Voor de cursus Requirements met Use Cases is geen specifieke voorkennis vereist. Algemene kennis van systeem ontwikkeling is wenselijk voor een goede begripsvorming.
De theorie wordt gepresenteerd aan de hand van presentatie slides. Korte case studies worden gebruikt om met de behandelde technieken te oefenen. Demo projecten verhelderen de behandelde concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Requirements with Use Cases.
In de cursus Requirements met Use Cases staat Use Case modellering als een veelgebruikte analyse techniek voor het specificeren van de functionele eisen van een software systeem en het scheppen van een kader voor testcase ontwikkeling centraal.
Na een introductie over requirements in het algemeen waarin de verschillende soorten requirements worden besproken, wordt ingegaan op het maken van Use Cases. Niet alleen de beschrijving van de Use Cases in een tekstueel document komt daarbij aan de orde, maar ook de visualisering van de Use Cases in een Use Case diagram.
Er wordt besproken hoe Use Case diagrammen gebruikt kunnen worden in de communicatie met de stakeholders en om zicht te krijgen op de omvang, de complexiteit en de interactie met het systeem.
Vervolgens wordt besproken hoe een Use Case aan de hand van een Use Case template nauwkeurig in een aantal stappen kan worden beschreven. Hierbij wordt de focus met name gelegd op het success scenario om vervolgens ook belangrijke afwijkende scenario's te specificeren.
Eveneens komen meer geavanceerde technieken bij Use Case Modeling aan de orde zoals het gebruik van Activity Diagrams met guards, het vertakken van Use Cases en het gebruik van iteraties.
Tenslotte er er ruimte voor de bespreking van de structuring van de Use Cases middels het hergebruik via includes, extends en generalisaties.
De cursus wordt afgesloten met aandacht voor Use Cases in het kader van prototypes, de interfaces van het systeem en het test plan.
Module 1 : Requirements |
Module 2 : Use Case Intro |
Module 3 : Use Case Modeling |
Understanding Requirements Vision Documents Requirement Types Functional Requirements Non-Functional Requirements Requirements Determination Requirements Classification Requirements Specification Conflicting Requirements Requirements Risks The glossary |
Use Case approach Identifying stakeholders Use Case terminology Use Cases Identifying Actors Primary Actor Secondary Actors Define System scope System Context Diagram System Use Case Diagram Brief Use Case Description |
Use Case Modeling Identifying Use Cases Use Case Diagram Use Case Modeling Steps Drawing Use Cases Describing Use Cases High Level Use Cases Expanded Use Case Use Case Template Prioritizing Uses Cases Packaging Use Cases |
Module 4 : Scenario's |
Module 5 : Advanced Use Case Modeling |
Module 6 : Interfaces and Tests |
Main success scenario Describing the steps Best Practices use case descriptions Other Scenarios Different types of scenarios Alternate scenarios and flows Alternate flows and exceptions Alternate scenario description |
Activity Diagramming Guards and Notes Branching with If Alternative Paths Scenarios Structuring Use Case Model Generalizations include and extends |
Usability requirements Prototyping Interface Requirements Interface Specifications Screen Functionality Interfaces in Iteration Plan Testing Use Case Test Plan |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.