fbpx

Cursus Requirements met Use Cases

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus Requirements met Use Cases : Inhoud

  In de cursus Requirements met Use Cases staat Use Case modellering centraal. Use Cases zijn een veelgebruikte analyse techniek voor het specificeren van de functionele eisen van een software systeem en scheppen een kader voor testcase ontwikkeling.

  Requirements Intro

  De cursus Requirements met Use Cases gaat van start met een bespreking van de verschillende soorten requirements zoals functional en non functional requirements.

  Use Cases

  Vervolgens wordt ingegaan op het maken van Use Cases waarmee een beschrijving wordt gegeven van het typisch gebruik van een systeem door externe actors. Use Cases worden gebruikt in de communicatie met de stakeholders en om zicht te krijgen op de omvang, de complexiteit en de interactie met het systeem.

  Use Case Modeling

  Dan is er aandacht voor Use Case Modeling. Niet alleen de beschrijving van de Use Cases in een tekstueel document komt daarbij aan de orde, maar ook de visualisering van de Use Cases in een Use Case diagram. En is er aandacht voor de structuring van de Use Cases middels het hergebruik via includes, via extends en via generalisaties.

  Scenario's

  Eveneens wordt besproken hoe een Use Case aan de hand van een Use Case template nauwkeurig in een aantal stappen kan worden beschreven. Hierbij wordt de focus met name gelegd op het success scenario om vervolgens ook belangrijke afwijkende scenario's te specificeren.

  Advanced Use Case Modeling

  En ook komen meer geavanceerde technieken bij Use Case Modeling aan de orde zoals het gebruik van Activity Diagrams met guards, het vertakken van Use Cases en het gebruik van iteraties.

  Interfaces en Tests

  De cursus Requirements met Use Cases wordt afgesloten met aandacht voor Use Cases in het kader van prototypes, de interfaces van het systeem en het test plan.

 • Cursus Requirements met Use Cases : Training

  Doelgroep Cursus Requirements met Use Cases

  De cursus Requirements met Use Cases is bedoeld voor systeem analisten en developers die willen leren hoe Use Cases kunnen worden gebruikt voor het specificeren van de functionele requirements van systemen.

  Voorkennis Cursus Requirements met Use Cases

  Voor de cursus Requirements met Use Cases is geen specifieke voorkennis vereist. Algemene kennis van systeem ontwikkeling is wenselijk voor een goede begripsvorming.

  Uitvoering Training Requirements met Use Cases

  De theorie wordt gepresenteerd aan de hand van presentatie slides. Korte case studies worden gebruikt om met de behandelde technieken te oefenen. Demo projecten verhelderen de behandelde concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Cursus Requirements with Use Cases

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Requirements with Use Cases.

  Cursus Requirements met Use Cases
 • Cursus Requirements met Use Cases : Modules

  Module 1 : Requirements

  Module 2 : Use Case Intro

  Module 3 : Use Case Modeling

  Understanding Requirements
  Vision Documents
  Requirement Types
  Functional Requirements
  Non-Functional Requirements
  Requirements Determination
  Requirements Classification
  Requirements Specification
  Conflicting Requirements
  Requirements Risks
  The glossary
  Use Case approach
  Identifying stakeholders
  Use Case terminology
  Use Cases
  Identifying Actors
  Primary Actor
  Secondary Actors
  Define System scope
  System Context Diagram
  System Use Case Diagram
  Brief Use Case Description
  Use Case Modeling
  Identifying Use Cases
  Use Case Diagram
  Use Case Modeling Steps
  Drawing Use Cases
  Describing Use Cases
  High Level Use Cases
  Expanded Use Case
  Use Case Template
  Prioritizing Uses Cases
  Packaging Use Cases

  Module 4 : Scenario's

  Module 5 : Advanced Use Case Modeling

  Module 6 : Interfaces and Tests

  Main success scenario
  Describing the steps
  Best Practices use case descriptions
  Other Scenarios
  Different types of scenarios
  Alternate scenarios and flows
  Alternate flows and exceptions
  Alternate scenario description
  Activity Diagramming
  Guards and Notes
  Branching with If
  Alternative Paths
  Scenarios
  Structuring Use Case Model
  Generalizations
  include and extends
  Usability requirements
  Prototyping
  Interface Requirements
  Interface Specifications
  Screen Functionality
  Interfaces in Iteration Plan
  Testing Use Case
  Test Plan
 • Cursus Requirements met Use Cases : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus Requirements met Use Cases : Reviews

 • Cursus Requirements met Use Cases : Certificaat