- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Swift Programmeren is bedoeld voor deelnemers die de beginselen van de nieuwste versie van Apple's programmeertaal Swift voor iOS apps willen leren.
Om aan de cursus Swift Programmeren te kunnen deelnemen is geen voorkennis van programmeren noodzakelijk. Voorafgaande kennis van andere programmeertalen zoals Objective C, Java of JavaScript is bevorderlijk voor de begripsvorming.
De theorie wordt behandeld op basis van presentaties. Demos worden gebruikt om de theorie te verduidelijken. Er is ruime gelegenheid tot oefenen en theorie en exercises wisselen elkaar af. De nieuwste versie van XCode wordt gebruikt als ontwikkelomgeving. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Swift Programmeren.
In de cursus Swift Programmeren leren de deelnemers de basis van deze programmeer taal voor het ontwikkelen van iOS apps.
Na een introductie in de XCode ontwikkelomgeving, de playgound projecten en de iOS projecten, wordt ingegaan op de syntax van de taal. Hierbij wordt ook de relatie met Objective C besproken. Aandacht wordt besteed aan Swift versies van bekende C data types zoals Int voor integers en Float voor floating points. Ook komen de voornaamste Collection types, Array en Dictionary, aan bod.
Swift maakt veel gebruik van variabelen waarvan de waarde niet mag veranderen waardoor de code veiliger en duidelijker is. Aan de functie en het gebruik van deze constanten wordt ruime aandacht besteed. Ook worden de nieuwe geavanceerde types die zijn geintroduceerd zoals tuples besproken.
Na de behandeling van functies en de parameter doorgifte, komen classes met properties en methods aan de orde. In tegenstelling tot sommige andere talen is het in Swift niet nodig aparte interface en implementatie files te maken voor classes. Classes zijn gedefinieerd in een enkel file en zijn dan beschikbaar voor aanroepende code.
De cursus wordt afgesloten met de behandeling van closures die beschouwd kunnen worden als stukken functionaliteit die aan code kunnen worden doorgegeven en gebruikt.
Module 1 : Swift Intro |
Module 2 : Swift Syntax |
Module 3 : Swift Programming |
What is Swift? Why Swift Comparison with Objective C XCode Environment Environment setup Creating Playground Project Creating iOS Project .playground files Setting preferences Using navigator |
Constants Variables Strings Interpolation Statements Comments Data Types Integers and Floats Tuples Enumerations |
Operators Conditionals Overflow Checking Looping XCode Playground Timeline Arrays Array Mutability Array Iterations Dictionaries Tuples |
Module 4 : Functions |
Module 5 : Classes and Objects |
Module 6 : Closures |
Code reuse with Functions Defining Functions Calling Functions Parameters Scope of Declarations External Parameter Names Default Parameter Values Returning tuples Nested Functions Recursion |
Class Definition Access Modifiers Class Methods Properties Attributes Initializers Value Types Reference Types Method Overloading Inheritance |
Closure Intro Closure Expressions Closure and State Internal Iteration Mapping and Reducing Computed Properties Optionals Optional Values Optional Binding Variadic parameters |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.