- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
In de cursus Git voor developers leren de deelnemers de concepten van gedistribueerde versie controle te begrijpen en effectief te beginnen met het gebruik van de GitHub suite van tools.
Aandacht wordt besteed aan Git repositories die zich zowel locaal als remote kunnen bevinden, hoe versies kunnen worden gecommit en mogelijk ook weer teruggedraaid.
Verder wordt behandeld wat Git branching is en welke branching en merge strategieen je kunt gebruiken. Ook de aansturing via de command line komt aan de orde.
Verder wordt aandacht besteed aan typische GitHub workflows, het ongedaan maken van fouten, history manipulatie in een gedistribueerde werkomgeving.
Tenslotte worden een aantal van de beschikbare tools behandeld zoals Revision Selection, Interactive Staging, Rewriting History en Debugging with Git (bisect).
De cursus GIT voor Developers is bestemd voor developers die Git en GitHub willen gebruiken voor gedistribueerde versie controle.
Om aan de cursus GIT voor Developers te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met software development in een moderne taal zoals Java, C++, C# of PHP vereist.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides en wordt afgewisseld met oefeningen. Demo projecten in dienen te verheldering van de behandelde concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat GIT voor Developers.
Module 1 : Git Intro |
Module 2 : Git Branching |
Module 3 : Git on the Server |
What is Git? Git and DVCS concepts GitHub platform Repositories Desktop repositories Recording Changes to the Repository Viewing the Commit History Undoing Things Tagging Document versioning Configuration and customization |
Branching and Merging Branche Management Branching Workflows Remote Branches Rebasing Branching strategies Merge strategies Conflict resolution Multiple remotes Fork maintenance Temporary branching solutions |
The Protocols Getting Git on a Server Generating SSH Public Key Setting up the Server Public Access Hosted Git (GitHub) Local and remote repositories Distributed version control Working with Remotes Remote repository interaction Repository integration |
Module 4 : Distributed Git |
Module 5 : Git Tools |
|
Distributed Workflows Contributing to a Project Maintaining a Project Synchronization Collaboration patterns Collaboration workflows Project management Git Configuration Attributes and Hooks Local and remote synchronization Shortcuts and efficiencies |
Revision Selection Interactive Staging History reordering History editing Rewriting History Debugging with bisect Submodules Subtree Merging Accidental commits Ignore patterns uses Aliases beyond-the-basics |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.