fbpx

Cursus Performance Testing

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus Performance Testing : Inhoud

  In de cursus Performance Testing leer je hoe je kwantitatieve resultaten verkrijgt over de performance van applicaties onder verschillende test scenario’s.

  Belang van Performance

  Performance is een aspect dat steeds belangrijker wordt en is een voorwaarde is om applicaties tot een succes te maken. Downtime, wegklikkende bezoekers en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie.

  Meten van Performance

  Tijdens de cursus Performance Testing wordt een methode uitgewerkt waarmee de performance van een applicatie kan worden gemeten en de resultaten kunnen worden geanalyseerd.

  Test Plan

  In de eerste plaats wordt in de cursus Performance Testing aandacht besteed aan het maken van een test plan met parameters als workload en te testen transacties. Hierbij komt ook stress testing aan de orde. Tools als JMeter en Gatling worden gebruikt bij het specificeren van scripts en het uitvoeren daarvan.

  Test Results

  De resultaten van de tests worden gerapporteerd en geanalyseerd. Op basis van de metingen worden conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan.

  Schaalbaarheid en Betrouwbaarheid

  Tenslotte wordt in de cursus Performance Testing ook aandacht besteed aan het evalueren van kwalitatieve aspecten zoals schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

 • Cursus Performance Testing : Training

  Doelgroep Cursus Performance Testing Cursus

  De cursus Performance Testing is bedoeld voor testers, developers en anderen die zich de tools en technieken van performance testing eigen willen maken.

  Voorkennis Cursus Performance Testing

  Ervaring met Testen is vereist. Ervaring met de basis principes van programmeren is aanbevolen, maar niet strict noodzakelijk.

  Uitvoering Training Performance Testing

  De training Performance Testing is een klassikale, interactieve training met ruimte voor eigen cases. Het is een handson training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. De theorie wordt gepresenteerd aan de hand van slides en demos. Aan de hand van exercises worden een aantal scenario’s uitgewerkt. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Performance Testing

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Performance Testing.

  Cursus Performance Testing
 • Cursus Performance Testing : Modules

  Module 1 : Intro Performance Testing

  Module 2 : Configuring Tooling

  Module 3 : Creating Test Plan

  Performance Aspects
  Memory Issues
  Timing Issues
  Response Times
  User Experience
  Perceived Performance
  BenchMarking
  Types of Performance Tests
  Load Testing
  Stress Testing
  Performance testing
  Using JMeter
  Running JMeter
  Setting Classpath
  Configuring JMeter
  Non-GUI mode
  Using Gatling
  Gatling Recorder
  Recording Scenarios
  Running Gatling
  Isolate Processes
  Configure Users
  Designing the Test
  Defining Workload
  Simulated Transactions
  Refining measurements
  Response Times
  Resource Usage
  Web Test Plan
  Set HTTP Request Headers
  Add Cookie Support
  Add File Reporter
  Saving and Running Test Plan

  Module 4 : Creating Scripts

  Module 5 : Test Execution

  Configuring Tree Elements
  Thinning a Test
  Thread Group
  Controllers
  Generative Controllers
  Logic Controllers
  Listeners
  Timers
  Assertions
  Configuring Elements
  Verification Points
  Acquire Data
  Validate Tests and Tools
  Prepare for Execution
  Execute the Tests
  Refining Measurements
  Response Times
  Resource Usage
  Data Collection
  Conclusions and Recommendations
  Tuning and Debugging
  Reporting Results
 • Cursus Performance Testing : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus Performance Testing : Reviews

 • Cursus Performance Testing : Certificaat