- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus XML Fundamentals is bedoeld voor projectleiders, systeemanalisten, applicatieontwikkelaars en systeembeheerders die willen leren wat de basisconcepten van XML zijn en hoe en waar XML voor gebruikt kan worden.
Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is basiskennis van het internet en HTML vereist. Kennis van databases en object georiënteerd programmeren is bevorderlijk voor de begripsvorming.
De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides. Demo's verduidelijken de behandelde concepten. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat XML Fundamentals.
In de cursus XML Fundamentals krijgen de deelnemers een grondig inzicht in de fundamenten van XML. De concepten van de meta taal XML evenals het gebruik ervan worden besproken. Aandacht wordt besteed aan de syntax van XML documenten en het verschil tussen well-formed en valid XML documenten wordt besproken.
De rol van Document Type Definitions (DTD) en XML Schema's (XSD-bestanden) komt aan de orde en het belang van de verschillende van XML afgeleide talen, de zogeheten XML vocabulaires, wordt uitgelegd. Ook de verschillende manieren om XML documenten te presenteren passeren de revu.
In dit verband ligt de nadruk op het gebruik van stylesheets in de eXtended Stylesheet en Transformatie Language (XSLT) en XPath om bepaalde delen van een XML document te selecteren. De nieuwe XQuery standaard voor het benaderen van XML en relationele data komt ook aan de orde en de syntax en praktische toepassingen van XQuery worden uitgelegd.
Ook wordt aandacht besteed aan Web Services voor het uitwisselen van gegevens tussen heterogene gedistribueerde systemen en de bijbehorende standaarden zoals SOAP en WSDL.
Tenslotte wordt het benaderen van een XML-document vanuit een programmeertaal met de DOM en SAX API besproken. Mogelijke vervolg cursussen zijn XSLT Stylesheet, XML Schema en XQuery.
Module 1 : XML Introduction |
Module 2 : XML Syntax |
Module 3 : XML Validity |
What is XML? XML versus HTML Structured Documents Roots of XML XML Standard Markup Languages XML as Meta Language Benefits of XML XML Technologies Applications of XML XML Validation with XML Schema XML Presentation with Stylesheets XML Transport with Web Services |
XML Document Structure Node Tree XML Prolog XML Elements XML Attributes Well Formed Documents Valid Documents Processing Instructions Entity References CDATA Sections Character References Comments Namespaces |
Document Type Definition DOCTYPE Declaration Internal and External DTD Element Declaration in DTD Attribute Declaration in DTD XML Schema as DTD Successor DTD to XML-Schema Conversion XML-Schema Vocabulary XML Schema Namespace Referencing XML Schema’s Simple and Complex Types XML Schema Data Types User Defined Data Types |
Module 4 : XML Formatting |
Module 5 : XQuery |
Module 6 : XML Programming |
Separate Content and Presentation What is XSL? XSLT Stylesheets How does XSLT work? What is XPath? Stylesheet Blueprint Templates xsl:value-of xsl:for-each xsl:if Using Predicates Applying templates XSLT as Transformation Language |
What is XQuery? XQuery Processing Model Types of Queries Where is XQuery used? XQuery and other Technologies Basic Syntax Rules Selecting Nodes XPath Expressions FLWOR Expressions Structure of an XQuery Module XQuery Functions Element Constructors Conditional Expressions |
XML Processing Options The XML DOM Building a DOM Tree Node Interface Model XML Access through DOM Navigation and Manipulation Simple API for XML SAX Callbacks XML Parsing Models Pull Parsing versus Push Parsing What is JAXB? JAXB Architecture JAXB Binding Life Cycle |
Module 7 : XML Web Services |
||
What is a Web Service? Role of Interface Interoperability Web Service Stack RPC Style Web Services Document Style Web Services What is SOAP? SOAP Structure SOAP Message SOAP Messages as Payload SOAP Header What is WSDL? Basic Structure WSDL WSDL and Code generation Service Orientation WS Standards Overview |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.