- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Agile Development is bedoeld voor developers, testers, project leiders en managers die kennis willen opdoen over de inrichting van een Agile software development process.
Voor deelname aan de cursus Agile Development zijn geen specifieke vaardigheden nodig. Algemene kennis van systeem ontwikkeling is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.
De theorie wordt behandeld op basis van presentatie slides. Aan de hand van korte case studies worden de stappen in een Agile development proces geoefend. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Agile Development.
In de cursus Agile Development leren de deelnemers de concepten, methoden en praktische technieken van Agile software development.
Eerst worden de geschiedenis van Agile en de fundamenten van de strategische planning besproken. Vervolgens wordt in de cursus de volledige cyclus van een typisch Agile development project doorlopen vanaf het schrijven van een user story tot de uitvoering en oplevering daarvan.
Aandacht wordt besteed aan rollen en rol identificatie in Agile, het werken in teams en het bereiken van consensus. Ook het belang van de user stories, schattingen en planning in Agile komen aan de orde.
Tenslotte wordt besproken hoe iteraties in Agile development worden uitgevoerd, wat de plaats is van Daily Standups en hoe metrics kan worden toegepast op Agile development projecten.
Tijdens de cursus zullen de deelnemers werken in teams en Agile in de praktijk brengen door middel van hands-on oefeningen die het inzicht in de ins en outs van Agile development versterken.
De deelnemers zullen na deze cursus over de praktische kennis beschikken die nodig is om te beginnen met Agile development.
Module 1 : Agile Intro |
Module 2 : Agile Roles |
Module 3 : Agile Teams |
Development Methodologies Agile Introduction Agile versus Waterfall History of Agile The Agile Manifesto Agile Methods Method Differences Including Feedback Iterative Development |
Role Overview Leadership in Agile Product Owner Team Lead Development Members User Roles for Stories User Roles for Requirements Domain Experts Stakeholders |
Self Organizing Teams Empowered Teams Team Dynamics Achieving Consensus Meeting Rules Team Charters Vision and Strategy Road Mapping Building the Product Backlog |
Module 4 : User Stories |
Module 5 : Estimation |
Module 6 : Planning |
User Story Parts Acceptation Criteria Why User Stories? Gathering Stories Requirements Gathering Writing User Stories Acceptation Criteria Prioritization Story Mapping |
Intro Estimation Conventional Estimation Problems Function Point Analysis Agile Estimations Feature Estimation Story Points Estimations Free Planning Affinity Mapping Data Estimation with Velocity |
Release Planning Process Schedule Based Release Planning Scope Based Release Planning Keeping the Release Plan Iterative Planning Defining Done Capacity Planning Detailed Planning Planning for Chaos |
Module 7 : Iterations |
Module 8 : Metrics |
|
Planning Iterations Iteration Execution Timeboxing Reviews Three Themes of Iteration Execution Conducting Daily Standups Foul Team Smells |
Sprint Demo's Metrics and Reporting Cost of Metrics Traditional Metrics Problems Understanding Agile Metrics Retrospectives Effective Retrospectives |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.