fbpx

Cursus Eclipse Introductie

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus Eclipse Introductie : Inhoud

  In de cursus Eclipse Introductie leren de deelnemers hoe ze kunnen werken met de Eclipse ontwikkelomgeving. Eclipse is een veelgebruikte IDE (Integrated Development Environment) voor applicatie ontwikkeling. Vaak wordt Eclipse gebruikt om Java applicaties te ontwikkelen, maar er zijn ook plugins beschikbaar voor het ontwikkelen van PHP en C++ applicaties.

  Eclipse Intro

  De cursus Eclipse Introductie gaat van start met een bespreking van de voornaamste elementen van de Eclipse IDE, Eclipse als Tools Framework en de structuur van Eclipse projecten.

  Perspectives and Views

  De rol van views en perspectives in Eclipse wordt besproken en de deelnemers leren hoe ze Eclipse kunnen configureren voor een reeks van verschillende taken, zoals het gebruik van een specifieke Java SDK of Java-versie of het gebruik van een specifieke applicatie server.

  Eclipse Configuratie

  De creatie van verschillende typen Eclipse projecten zal worden besproken en de deelnemers leren ook hoe ze hun weg kunnen vinden in de veelheid van instellingen en configuratie opties in Eclipse. Ook wordt aandacht besteed aan het debuggen van applicaties in het Eclipse Debug perspective.

  Eclipse Plugins

  Verder komt de uitbreiding van Eclipse door de installatie van Eclipse Plugins aan bod. De cursus Eclipse Introductie behandelt eveneens hoe je zelf Eclipse Plugins kunt maken, welke architectuur Eclipse Plugins hebben en wat de rol is van OSGI.

  JUnit Testing

  Tenslotte komt de integratie met JUnit en de inrichting van JUnit tests aan de orde.

 • Cursus Eclipse Introductie : Training

  Doelgroep Cursus Eclipse Introductie

  De cursus Eclipse Introductie is bestemd voor developers die willen leren hoe je de Eclipse IDE kunt gebruiken bij de ontwikkeling van software.

  Voorkennis Eclipse

  Elementaire kennis van en ervaring met programmeren is vereist om aan de cursus Eclipse Introductie te kunnen deelnemen.

  Uitvoering Training Eclipse

  De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides en wordt afgewisseld met oefeningen. Demo's zorgen voor een verduidelijking van de theoretische concepten. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Eclipse

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Eclipse Introductie.

  Cursus Eclipse
 • Cursus Eclipse Introductie : Modules

  Module 1 : Eclipse Intro

  Module 2 : Eclipse IDE

  Module 3 : Eclipse Plugin Architecture

  Eclipse Project Aims
  Eclipse Overview
  Eclipse Origins
  Early History of Eclipse
  Eclipse as Java IDE
  Eclipse as IDE Framework
  Eclipse as Tools Framework
  Top Level Projects
  Eclipse Projects
  Eclipse Open Source Community
  Eclipse Eco System
  Eclipse Foundation
  Workspace Component
  Standard Widget Toolkit
  Workbench Terminology
  Editors and Views
  Perspectives
  Debug Component
  Java Development Tools
  Java Perspective
  Java Editor
  Refactoring
  Eclipse Java Compiler
  Eclipse Java Debugger
  Eclipse Layering
  Eclipse Plugin Architecture
  Eclipse Plugins
  Plugin Manifest
  Eclipse Plugin Architecture
  Platform Architecture
  Plugin Activation
  Plugin Fragments
  Plugin Install
  Eclipse and OSGI
  Import-Package
  Require-Bundle

  Module 4 : Eclipse JUnit

  Test Driven Development
  Unit Testing
  What is and why JUnit?
  JUnit Features
  JUnit Based Test Code
  JUnit mechanics
  Simple Test
  Simple Testcase
  Assert Statements
  Fixtures
  Test Suites
  Test Runner
  JUnit classes
 • Cursus Eclipse Introductie : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus Eclipse Introductie : Reviews

 • Cursus Eclipse Introductie : Certificaat