fbpx

Cursus APEX Advanced

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus APEX Advanced : Inhoud

  In de cursus APEX Advanced leren developers de geavanceerdere mogelijkheden van het ontwikkelen met APEX.

  Gedurende de cursus ontwikkelen de deelnemers een geavanceerde APEX applicatie. Aan bod komen geavanceerde aspecten van page processing.

  Ook wordt ingegaan op diverse aspecten van security en authenticatie. Aanpassingen van de look and feel van de applicatie en de interactie mogelijkheden van de interface met Ajax functionaliteit komen eveneens aan bod.

  Ook voor deze geavanceerde functionaliteit biedt APEX mogelijkheden in combinatie met de toepassing van JavaScript en HTML. Voort wordt ingegaan op de generatie van PDF vanuit APEX applicaties en wordt ingegaan op het gebruik van Web Services.

  Tenslotte wordt ook vooruit geblikt op de nieuwste features van APEX.

 • Cursus APEX Advanced : Training

  Doelgroep Cursus APEX Advanced

  De cursus APEX Advanced is bedoeld voor developers die al enige ervaring hebben in het ontwikkelen van web applicaties met APEX op een Oracle database.

  Voorkennis APEX Advanced

  Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is basis kennis van HTML, CSS en JavaScript vereist alsmede basis kennis en ervaring met het ontwikkelen met APEX.

  Uitvoering Training APEX Advanced

  De cursus wordt gegeven met de nieuwste versie van Oracle en APEX. De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides en de concepten worden toegelicht met demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering APEX Advanced

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat APEX Advanced.

  Cursus APEX Advanced
 • Cursus APEX Advanced : Modules

  Module 1 : Advanced Page Processing

  Module 2 : Security

  Module 3 : Ajax and PDF Generation

  File handling
  Public APEX API's
  Internal APEX API's
  Advanced Interactive Reports
  Parameterized Reports
  Multi Valued Check Boxes
  Performance
  Debugging
  Sessions
  Implementing Security
  Access Control
  Authorization and Authentication
  Authentication Schemes
  Creating Authentication Scheme
  APEX Account Credentials
  Custom authentication
  LDAP en SSO
  Session State Protection (SSP)
  What is Ajax?
  XMLHttp Requests
  Partial Page updates
  Callback functions
  CORS Policy
  Dynamic HTML and JavaScript
  PDF from reports
  XSL-FO integration
  FOP libraries

  Module 4: Web Services

  Module 5 : New Apex features

  SOAP and WSDL standard
  Creating Web Service References
  Creating a New Application
  Specifying Proxy Server Address
  Web Service Reference from WSDL
  Web Service Reference Manually
  Using Web Services
  New Page Designer
  New Navigation methods
  Model Pages
  File Management
  Calendar Enhancements
  New Themes
  New Templates
 • Cursus APEX Advanced : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus APEX Advanced : Reviews

 • Cursus APEX Advanced : Certificaat