- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus NoSQL Data Access is bedoeld voor developers en andere geïnteresseerden die de mogelijkheden en toepassingen van NoSQL databases willen leren kennen.
Kennis en ervaring met SQL en het benaderen van relationele databases is bevorderlijk voor de begripsvorming maar niet strict noodzakelijk.
De theorie wordt behandeld aan de hand van presentaties. Illustratieve demo's worden gebruikt om de behandelde concepten te verhelderen. De theorie wordt afgewisseld met het zelf experimenteren met de demos. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat NoSQL Data Access.
De cursus NoSQL Data Access gaat in op diverse vormen van NoSQL databases, waarbij de data anders worden opgeslagen dan in traditionele relationele databases.
NoSQL databases zijn niet tabel georiënteerd en worden vooral toegepast om de snelheid van data access en de schaalbaarheid bij grote aantallen gebruikers te vergroten. De voornaamste types NoSQL databases zoals wide-columns stores, key-values stores, document databases en graph databases worden in de cursus besproken.
Aandacht wordt besteed aan data opslag in Google Big table als voorbeeld van een column oriented store. Hierbij komt ook gedistribueerde opslag aan de orde en wordt ingegaan op column families, versioning en null handling.
De werking van Cassandra en Redis als implementaties van key-values stores wordt besproken. Hierbij wordt ingegaan op het gebruik van associative arrays en data opslag in de cache.
Ook document oriented databases zoals MongoDB en CoucheDB passeren de revu. De verschillende document formats zoals JSON, XML en YAML en hun toepassingen zijn onderwerp van het cursus programma.
Tenslotte wordt aandacht besteed aan GrapQL databases waarvan Neo4J een bekend voorbeeld is. Hierbij worden Cypher Queries en Path Finding Queries aan de orde gesteld.
Module 1 : NoSQL Intro |
Module 2 : Column Oriented Stores |
Module 3 : Key Value Stores |
Defining NoSQL Reasons for NoSQL Big Data Relational Limitations Denormalizing Tables Dropping Constraints Transactional Guarantees Flexible Indexing MapReduce Algorithm No Single Product Query Languages Scalability |
Google Bigtable Column Storage Handling nulls Row Keys Ordering Column Families Fault Tolerance Distributed File System Versioning Properties HBase Hypertable Cloudata |
Key Sets Hashmaps Associative Arrays Unique Combinations Easy Lookup Berkeley DB Memory Cache In Memory Snapshot Memcached API Cache Expiration EHCache Redis and Cassandra |
Module 4 : Document Databases |
Module 5 : Graph Stores |
|
What are Documents? Semi Structured Data Data Formats XML, JSON, BSON and YAML Schema Adherence Record Differences Looseley Definition HTTP Protocol RESTFull Access Cross Language Access Apache Thrift Projections MongoDB and CouchDB |
Graph Modeling Property Graph Model Node Labels Relationship Types Neo4J Cypher Queries Path Finding Queries Query Parameters Graph Global Operations Design for Query Ability In Graph Indexes Granulate Nodes FLockDB |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.