- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
De cursus Oracle PL/SQL Programmeren is bedoeld voor developers die PL-SQL willen gebruiken bij applicaties die een Oracle database benaderen.
Om aan de cursus Oracle PL/SQL Programmeren te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met de query taal SQL vereist. Ervaring met programmeren in een procedurele programmeertaal is bevorderlijk voor de begripsvorming.
De theorie wordt behandeld op basis van presentatie slides. Demos worden gebruikt om de theorie te verduidelijken. Er is ruime gelegenheid tot oefenen en theorie en exercise wisselen elkaar af. De cursus gebruikt de nieuwste versie van Oracle maar is ook geschikt voor andere Oracle versies. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat PL-SQL Programmeren.
In de cursus PL-SQL Programmeren leren de deelnemers programmeren in PL-SQL, de procedurele programmeertaal van Oracle. PL-SQL sluit aan bij de query taal SQL maar breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance.
Allereerst komt in de cursus de plaats van PL-SQL tussen de verschillende Oracle tools aan de orde. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de syntax van PL-SQL, de structuur van PL-SQL programma's en aan statements, declaraties en expressies. Ook control flow in PL-SQL met if else en case statements en de diverse loop constructies komen aan de orde.
Dan wordt besproken wat cursors zijn en hoe zij gebruikt worden bij het benaderen van de database. Ook wat geavanceerdere onderwerpen zoals de creatie en het aanroepen van locale en stored procedures en het gebruik van packages staat op het programma.
Tenslotte wordt aandacht besteed aan triggers. In deze cursus staat de nieuwste versie van Oracle centraal, maar waar nodig worden Oracle 9i, 10g en 11g features speciaal aangegeven.
Module 1 : PL-SQL Intro |
Module 2 : PL-SQL Syntax |
Module 3 : Control Flow |
What is PL-SQL Strenght of PL/SQL Basic Concepts Procedural possibilities Enhanced performance Oracle Suppport tools Oracle Specifics SQL Developer |
PL-SQL Structure Statements Declarations Assignments %TYPE and %ROWTYPE Expressions Comments NULL |
IF-THEN-ELSE statement CASE statements GOTO WHILE loops FOR loops with index FOR loops with cursor Infinite loops Nested blocks |
Module 4 : Cursors |
Module 5 : Transactions |
Module 6 : Error Handling |
Implicit cursor Query with SELECT INTO Query with cursor OPEN-FETCH-CLOSE FOR loops with cursor Cursor attributes |
Transaction in PL-SQL Queries for Changes Autonomous Transactions Locking Read Consistency Self Defined Records |
Exceptions RAISE EXCEPTION_INIT SQLCODE SQLERRM Parameters |
Module 7 : Procedures and functions |
Module 8 : Packages |
Module 9 : Triggers |
Local versus stored procedures Parameters DEFAULT values Removing procedures Local and stored functions Functions in SQL Dependencies Recompilation Remote dependencies |
Benefits of Packages Package specification Package body Calling a function in SQL RAISE_APPLICATION_ERROR DESCRIBE Removing Packages NDS Packages Standard packages for SQL |
DML-triggers Statement triggers Row triggers Trigger Limitations Data integrity Cascading triggers System Event en DDL-triggers Triggers on user logon and logoff Shutdown and startup triggers |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.