- Leren door doen
- Trainers met praktijkervaring
- Klassikale trainingen
- Gedetailleerd cursusmateriaal
- Duidelijke inhoudsbeschrijving
- Maatwerk inhoud mogelijk
- Trainingen die doorgaan
- Kleine groepen
In de cursus Sparx Systems Enterprise Architect leren de deelnemers de tool Enterprise Architect te gebruiken voor systeem, architectuur en business proces modellering. In de cursus wordt de nieuwste en meest uitgebreide versie van Enterprise Architect gebruikt.
De cursus Sparx Systems Enterprise Architect gaat van start met een overzicht van de structuur van projecten met view, models, packages, diagrammen, elements en connectors. Ook wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste features van Enterprise Architect zoals links versus instances, requirements capturing, documentation generation, reverse engineering, database modeling en support voor Model Driven Architecture.
De cursus volgt de cyclus van de ontwikkeling van een applicatie waarbij de requirements het uitgangspunt zijn. Veel diagrammen in Enterprise Architect zijn gebaseerd op de universele modeling taal UML. Zo wordt aandacht besteed aan Use Case diagrammen die het gebruik van een systeem beschouwen vanuit een externe actor.
Voorts wordt ingegaan op domain modeling met class en object diagrammen en relaties tussen classes zoals association, aggregation, composition en generalization. De statische structuur van een systeem staat hierbij voorop. Ook het belangrijke verschil tussen links en instances in Enterprise Architect wordt daarbij besproken. En eveneens komt aan de orde hoe je vanuit Enterprise Architect een model met een live connectie kunt mappen op database tabellen.
Dan is het tijd voor een bespreking van Interaction Modeling waarbij de nadruk ligt op de dynamische aspecten van systemen. Typische diagrammen zoals sequence diagrams en collaboration diagram die de realisaties zijn van de Use Cases, worden hierbij besproken.
Enterprise Architect ondersteunt standaard talrijke modeling talen voor specifieke toepassingen. Zo wordt de MDG (Model Driven Generation) technologie voor Archimate, SysML en SoaML besproken. Speciale aandacht is er ook voor Business Process Modeling waarbij business processen door middel van simulaties worden uitgevoerd.
Tenslotte komt aan de orde hoe Enterprise Architect ondersteuning biedt voor Model Driven Architecture en de daarbij horende transformaties. Het verschil tussen het Platform Independent Model (PIM) en Platform Specific Model en code generaties worden daarbij besproken.
De cursus Sparx Systems Enterprise Architect is bedoeld voor software engineers, software architects en andere toekomstige gebruikers van Enterprise Architect.
Om aan de cursus Sparx Systems Enterprise Architect te kunnen meedoen is basis kennis van UML en object oriëntatie wenselijk.
De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides. De concepten worden geïllustreerd met demo's en er is gelegenheid om te oefenen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Sparx Systems Enterprise Architect.
Module 1 : EA Intro |
Module 2 : Requirements and Use Cases |
Module 3 : Domain Modeling |
What is Enterprise Architect? UML Modeling Tool of Choice Share Models Capture Requirements Generate Documentation Code Generation Reverse Engineering MDA Transformations Model Databases Link EA to IDE's MDG Technologies |
Understanding Requirements Vision Documents Functional Requirements Non-Functional Requirements Requirements Classification Use Cases and Actors System Context Diagram Identifying Use Cases Scenarios Structuring Use Case Model include and extends |
Conceptual Classes UML Notation and Classes Associations Roles in Associations Multiplicity Generalization and Specialization Aggregation and Composition Attributes Mapping to Databases Live Databases Connections Mapping to XML Schema |
Module 4 : Interaction Diagrams |
Module 5 : MDG Technologies |
Module 6 : MDA Transformations |
Realizing Requirements From Analysis to Design Object Sequence Diagrams Responsibilities and Methods Class Responsibilities Class Collaborations Interaction Modeling Collaboration Diagrams Translate System Operations Diagram Notations Sequence Diagrams |
MDG Products MDG Technologies Business Process Modeling BPM Simulations Architecture Modeling Archimate Standard Models MDG for Testing SysML SoaML Gang of Four Patterns |
What is MDA? MDA Directions MDA Helicopter View Platform Models Basic Principles of MDA Building MDA Applications Platform Specific Model Marking a Model Model Transformations Generate Implementation Supported Languages |
Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.
We doen ook maatwerk en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.
De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.
Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.
Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.
De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.
De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving. Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.
Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.
De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.