fbpx

Cursus WordPress Fundamentals

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus WordPress Fundamentals : Inhoud

  In de cursus WordPress Fundamentals leer je hoe je met WordPress een website kunt bouwen en beheren. WordPress is één van de meest gebruikte Content Management Systemen en veel mogelijkheden van WordPress zijn gratis te gebruiken.

  WordPress Intro

  De cursus gaat van start met het installeren van WordPress. Vervolgens worden de verschillende onderdelen van WordPress besproken zoals het dashboard, pagina's, berichten, menu's en widgets.

  WordPress Instellingen

  Vervolgens wordt ingegaan op de mogelijkheden die je hebt om WordPress in te stellen. Hierbij komen onder andere de SEO (Search Engine Optimalisatie) instellingen, de afmetingen van afbeeldingen en pagina sjablonen aan bod.

  Pagina's Maken

  Dan wordt aandacht besteed aan het aanmaken van pagina's en berichten. De verschillende blokken waaruit een pagina bestaat worden besproken en er wordt ingegaan op koppen, links, lijsten, kolommen en paragrafen. Ook het invoegen van video's en afbeeldingen uit de mediabibliotheek staat op het programma van de cursus WordPress Fundamentals.

  Menu's

  Dan is het tijd voor een bespreking van menu's, waarbij wordt uitgelegd waar je menu's kunt plaatsen en hoe ze gekoppeld kunnen worden aan pagina's en externe locaties.

  Widgets

  Voorts wordt uitgelegd wat widgets zijn, hoe ze aangepast kunnen worden en waar ze geplaatst kunnen worden. Ook de standaard widgets en de mogelijkheden tot uitbreiding van widgets worden besproken.

  Thema's

  En ook wordt aandacht besteed aan thema's waarmee een WordPress website voorzien kan worden van een eigen huisstijl. De criteria voor het selecteren van een thema komen aan bod evenals verdere aanpassingen met de customizer.

  Plugins

  Tenslotte komen WordPress plugins aan bod. Met plugins kan allerlei nuttige functionaliteit aan de WordPress website toegevoegd worden zoals bijvoorbeeld het maken een backup.

 • Cursus WordPress Fundamentals : Training

  Doelgroep Cursus WordPress Fundamentals

  De cursus WordPress Fundamentals is geschikt voor iedereen die een eigen website wil bouwen zonder gebruik te hoeven maken van code of andere diepgaande technische kennis.

  Voorkennis Cursus WordPress Fundamentals

  Voor de cursus is geen specifieke technische kennis vereist. Wel zijn basis computervaardigheden vereist.

  Uitvoering Training WordPress Fundamentals

  De concepten worden behandeld aan de hand van presentaties en demos. Er is ruime gelegenheid tot oefenen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Cursus WordPress Fundamentals

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een certificaat WordPress Fundamentals.

  Cursus WordPress Fundamentals
 • Cursus WordPress Fundamentals : Modules

  Module 1 : Intro WordPress

  Module 2 : Algemene Instellingen

  Module 3 : Pagina's Maken

  Installeren WordPress
  Dashboard Verkennen
  WordPress Instellingen
  Berichten
  Pagina's
  Widgets
  Menu's
  Gutenberg Editor
  Werkvolgorde
  Algemene Instellingen
  SEO Instellingen
  Home Pagina
  Blog Pagina
  Permalinks
  Structuren Adressen
  Afmetingen Afbeeldingen
  Pagina Sjablonen
  Dummy Teksten
  Plaatsen Pagina's
  Bewerken Pagina's
  Bericht Blokken
  Koppen en Links
  Paragrafen
  Afbeeldingen
  Lijsten
  Kolommen
  YouTube Video's

  Module 4 : Media Bibliotheek

  Module 5 : Menu's Opbouwen

  Module 6 : Widgets

  Afbeeldingen Importeren
  Soorten Afbeeldingen
  Afbeeldingen Bewerken
  Eigenschappen Afbeeldingen
  Afbeeldingen Beheren
  Afbeelding in Bericht
  Afbeelding op Pagina
  Menu Locaties
  Menu's Koppelen
  Pagina's in Menu
  Externe Pagina's
  Categorieën in Menu
  Menu's Aanpassen
  Menu's Beheren
  Wat zijn widgets?
  Widgets Plaatsen
  Widgets Aanpassen
  Widget Locaties
  Widgets in Locaties
  Standaard Widgets
  Widgets Uitbreiden

  Module 7 : Customizer

  Module 8 : Thema's

  Module 9 : Plug-ins

  Wat is Customizer?
  Site Optimaal Aanpassen
  Website Stijlen
  Stylesheets
  Kleuren
  Fonts
  Huisstijl Toepassen
  Thema's Verkennen
  Werken met Thema's
  Thema's Zoeken
  Bekende Thema's
  Thema's Kiezen
  Gratis Thema's
  Thema's Instellen
  Wat zijn Plugins
  Plugins Verkennen
  Werken met plug-ins
  Plugins Kiezen
  Aanbevolen Plugins
  Back-up Plugin
  Beveiliging Plugin
 • Cursus WordPress Fundamentals : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus WordPress Fundamentals : Reviews

 • Cursus WordPress Fundamentals : Certificaat