fbpx

Cursus Word Programmeren met VBA

Regio:
 • Inhoud
 • Training
 • Modules
 • Algemeen
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Cursus Word Programmeren met VBA : Inhoud

  In de cursus Word Programmeren met VBA komt aan de orde hoe VBA, Visual Basic for Applications, kan worden gebruikt om sjablonen en macro's in Word te schrijven en daarmee in Word te programmeren met VBA. Word is onderdeel van de Office suite van Microsoft heeft en heeft een ingebouwd object model dat benaderd kan worden met VBA.

  Intro Word VBA

  De cursus Word Programmeren met VBA gaat van start met hoe je sjablonen in Word kunt maken waarin zelf gemaakte dialoog vensters, dynamische menu's en werkbalken worden gebruikt. Aandacht wordt besteed aan de achterliggende VBA Word code.

  VBA Syntax

  Vervolgens komt de syntax van de VBA taal aan de orde waarbij statements, variabelen en control flow constructies worden besproken. Met name wordt ingegaan op die onderdelen van VBA Word die belangrijk zijn voor het aansturen van Word.

  Functies

  Een belangrijk onderdeel van de cursus betreft het gebruik van functies en procedures in Word. De deelnemers leren daarbij ook hoe ze deze zelf kunnen schrijven om ze vervolgens vanuit VBA code te kunnen aanroepen.

  Word Object Model

  Ook wordt ingegaan op het zogenaamde Word Object model en de properties en functies daarvan waarmee Word bestuurd kan worden.

  Data Access Objects

  Verder kom aan de orde hoe databases vanuit Word benaderd kunnen worden met het DAO, Data Access Objects, object model.

  Event Handling

  En tenslotte is er aandacht voor events en de afhandeling daarvan. Na het doorlopen van deze cursus zijn de deelnemers in staat Word sjablonen, die volledig zijn toegespitst op de eigen huisstijl, te maken en te onderhouden.

 • Cursus Word Programmeren met VBA : Training

   

  Doelgroep Cursus Word Programmeren met Word

  Deze cursus is bedoeld voor personen die willen leren om sjablonen in Word te schrijven en met VBA de invoer van invulformulieren willen sturen.

  Voorkennis cursus Word Programmeren met Word

  Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is een goede kennis van sjablonen in Word en hoe in Word wordt omgegaan met met tekst, alinea's en secties vereist.

  Uitvoering Training Word Programmeren met VBA

  De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatie slides. Illustratieve demo’s zorgen voor verdere verduidelijking van de concepten. De theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Word Programmeren met VBA

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Word Programmeren met VBA.

  Cursus VBA Word Programmeren
 • Cursus Word Programmeren met VBA : Modules

  Module 1 : VBA in Word

  Module 2 : VBA Syntax

  Module 3 : Control flow

  Sjablonen in Word
  Soorten sjablonen
  Macro's opnemen en afspelen
  Visual Basic Editor
  Programmeren in VBA
  Entering code
  VBA Code
  Statements
  Comments
  Interactie met de gebruiker
  Messagebox en Inputbox
  Variabelen
  Constanten
  Declaraties
  Data Types
  Modules
  Objecten
  Stapsgewijs uitvoeren
  Breakpoints
  Debuggen
  Syntaxfouten
  Foutafhandeling
  Selecties
  If Statements
  Else Statements
  If Then Else
  Select case
  Iteraties
  For Next
  Do Loop
  With end with
  Arrays in VBA
  Array Indexes

  Module 4 : Functies

  Module 5 : Word Object Model

  Module 6 : Events

  Wat zijn functies?
  Parameters
  Argumenten
  Functies vinden
  Functies definiëren
  Formulieren
  Gebruikers interface maken
  Dialoogvensters maken
  Cursor aansturen
  Word objecten
  Object model
  Documenten
  Paragrafen
  Secties
  Bladwijzers
  Range Object
  Data Access Objects
  Word Database Access
  Wat zijn Events
  Soorten events
  Reageren op events
  Events afhandelen
  Events uitschakelen
  Event functies
  Applicatie events
  Window events
  Domein functies
 • Cursus Word Programmeren met VBA : Algemeen

  Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.

  Evaluaties

  Na afloop van iedere cursus worden de deelnemers verzocht de cursus te evalueren ten aanzien van cursusinhoud, cursusmateriaal, trainer en locatie. Het evaluatie formulier staat op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1039545/spiraltrain. De evaluaties van voorgaande deelnemers en voorgaande cursussen kunnen daar ook worden teruggevonden.

  Copyright

  De intellectuele eigendomsrechten van de gepubliceerde cursus inhoud, ook wel aangeduid als infosheet, behoren toe aan SpiralTrain. Het is niet toegestaan de cursusinformatie, de infosheet, te publiceren in schiftelijke dan wel digitale vorm zonder de uitdrukkelijke toestemming van SpiralTrain. Onder de cursus inhoud dient te worden verstaan de beschrijving van de cursus inhoud in zinnen alsmede de indeling van de cursus in modules en onderwerpen in de modules.

 • Cursus Word Programmeren met VBA : Reviews

 • Cursus Word Programmeren met VBA : Certificaat