fbpx
 • nl
 • en
Vanaf 1 juni worden onze trainingen zowel klassikaal als virtueel op afstand georganiseerd. We volgen in onze ruime klaslokalen de richtlijnen van het RIVM met 1.5 meter afstand. We zijn je graag van dienst.

Cursus CSS voor Beginners

Cursus CSS voor Beginners
Regio:
 • Modules
 • Cursus
 • Inhoud
 • Algemene informatie
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Module 1 : CSS Intro

  Module 2 : CSS Specifications

  Module 3 : Text and Fonts

  CSS Basics
  What is CSS?
  Default browser styles
  Syntax
  Basic selector types
  How CSS works with HTML structure
  Authoring options
  How browsers apply styles
  Browser rendering differences
  Common Concepts
  Specification Standards
  Brief history
  Current state
  Exploring specifications
  Reading specifications
  Checking browser support
  Working with fonts
  Formatting text
  Borders
  Backgrounds
  Color

  Module 4 : Layout

  Module 5 : Media

  Module 6 : Resources

  What is the box model?
  Margins and padding
  Common units of measurement
  Element positioning
  Floats
  Basic layout concepts
  Media types and media queries
  What is CSS3?
  Vendor prefixes
  What is a CSS Reset?
  Resources
  Using frameworks and grids
  Popular frameworks
  Preprocessors
  Editors
  Online tools
  Additional resources
 • Doelgroep Cursus CSS voor Beginners

  Cursus CSS voor Beginners Deze cursus is bedoeld voor personen die het gebruik van CSS voor de opmaak van web pagina's willen leren.

  Voorkennis CSS

  Voor deelname aan deze cursus zijn geen specifieke vaardigheden of kennis nodig.

  Uitvoering Training CSS voor Beginners

  De concepten worden behandeld aan de hand presentatie slides. Een demo website wordt gebruikt om de concepten te verduidelijken. Er wordt ook aandacht besteed aan hands-on oefeningen. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering CSS

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat CSS Fundamentals.

 • Cursus CSS voor Beginners

  In de cursus CSS Fundamentals leren de deelnemers Cascading Style Sheets te gebruiken bij de creatie van Web pagina's. Deze cursus begint met een high-level overzicht van Cascading Style Sheets en verkent daarna de basis concepten, terminologie en de tools van de Cascading Style Sheets taal. Na een bespreking van de CSS syntax wordt uitgelegd hoe CSS gebruikt kan worden om tekst, borders, backgrounds en kleuren aan te passen. Vervolgens komt de integratie met HTML aan de orde en wordt de huidige versie en stand van ontwikkeling van de standaard besproken. In de cursus worden ook een aantal van de meest populaire CSS editors en frameworks doorgenomen en online CSS tools en resources voor verdere studie besproken.

 • Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.