fbpx

Python Cursus

Om een Python cursus te volgen is geen programmeerkennis vereist. Wel is kennis van C#, C, Java, Perl of Visual Basic bevorderlijk voor een goede begripsvorming. Wij geven Python training op zowel basis als advanced niveau. Wilt u Web Applicaties maken in Python? Kies dan voor de Python opleiding Django Web Development. Zie de tabel hieronder voor een overzicht van onze trainingen.

Python is een veel gebruikte general-purpose, geïnterpreteerde en dynamische programmeertaal. Bij het ontwerp van Python is veel aandacht besteed aan de leesbaarheid van de code. De Python syntax stelt programmeurs in staat om concepten in minder regels code uit te drukken dan mogelijk is in talen als C++ of Java.
Python heeft taalconstructies waarmee duidelijke programma’s geschreven kunnen worden op zowel kleine als grote schaal. Python ondersteunt verder diverse programmeer paradigma’s zoals object-geori├źnteerd, imperatief en functioneel programmeren evenals procedureel programmeren. De taal heeft een dynamisch type system en automatisch memory management en heeft daarnaast een uitgebreide standard library.
Python werd eind 1980 bedacht. De implementatie begon in december 1989 en werd gedaan door Guido van Rossum op het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Nederland. Python kan gezien worden als de opvolger van de ABC taal die exception handling en interfacing met het operating system Amoeba ondersteunde. Van Rossum is de belangrijkste auteur van Python’s en hij speelt nog steeds een centrale rol bij het bepalen van de richting waarin Python zich ontwikkelt. Dit wordt weerspiegeld in de titel die de Python community hem heeft gegeven : benevolent dictator for life.

Overzicht van onze Python Cursussen, Trainingen en Opleidingen

PRG400Python ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PRG404Advanced Python ProgrammerenOpen Rooster3 dagen
PYT700Numerical PythonOpen Rooster1 dag
PYT800Scientific PythonOp Aanvraag2 dagen
PRG450Django Web DevelopmentOpen Rooster3 dagen