fbpx
  • Nederlands
  • Engels

Analysis and Design Cursussen

Een goed design is van groot belang zodat applicaties kunnen voldoen aan functionele en niet functionele eisen. SpiralTrain verzorgt klassikale software design cursussen zoals Object Oriented Analysis and Design, Design Patterns en Architectural Design. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in Object Oriëntatie en UML. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

Analyse en Design Cursuslijst

Cursus Object Orientation 1 dag € 599
Cursus UML Overview 1 dag € 599
Cursus Object Oriented Analysis en Design 5 dagen € 2450
Cursus Microservices Architecture 3 dagen € 1850
Cursus Design Patterns 3 dagen € 1850
Cursus Architectural Design Patterns 2 dagen € 1199
Cursus Sparx Systems Enterprise Architect 2 dagen € 1199
Cursus Database Ontwerp 2 dagen € 1199

Software Design

Software Design is het proces om User Requirements zodanig om te vormen dat deze de programmeur helpen bij het coderen en implementeren van software. Voor het beoordelen van de User Requirements wordt er typisch een SRS-document (Software Requirement Specification) gemaakt. Voor codering en implementatie is er behoefte is aan meer gerichte specificaties voor de software. De uitkomst van dit proces kan direct worden gebruikt voor implementatie in programmeertalen.

Software Design Life Cycle

Software Design is de eerste stap in de SDLC (Software Design Life Cycle), waarmee de focus van het problem domain wordt verlegd naar het solution domain. Software Design specificeert hoe aan de vereisten in de SRS kan worden voldaan.

Architectural Design

Het Architectural Design vormt het hoogste abstractie niveau van het systeem. Het identificeert de software als een systeem met componenten die op elkaar inwerken. Op dit niveau krijgen de ontwerpers een eerste idee van de voorgestelde oplossing.

Global Design

Het Global Design doorbreekt het concept van ‘een enkele entiteit met meerdere componenten’ van het Architectural Design en levert een minder abstract beeld met subsystemen en modules. Ook worden de interacties van subsystemen en modules weergegeven. Het Global Design richt zich erop hoe het systeem met al zijn componenten kan worden geïmplementeerd in de vorm van modules. Het schetst de modulaire structuur van elk subsysteem en hun onderlinge relaties en interacties.

Detailed Design

Gedetailleerd ontwerp behandelt het implementatiedeel van wat wordt gezien als een systeem en zijn subsystemen in de vorige twee ontwerpen. Het is meer gedetailleerd naar modules en hun implementaties. Het definieert de logische structuur van elke module en hun interfaces om met andere modules te communiceren.