fbpx

Java EE Cursussen

Java Enterprise Edition (Java EE of JEE) is een standaard voor het ontwikkelen van grootschalige Java applicaties met vele honderdduizenden gelijktijdige gebruikers. Het Java EE platform heeft Java Standard Edition (Java SE) als onderliggende laag. Java EE wordt geïmplementeerd door applicatie servers zoals JBoss, WebLogic, GlassFish en Tomcat EE.  SpiralTrain verzorgt zowel klassikale basis als advanced trainingen in Java EE. Bezoek onze LinkedInFacebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

Java EE Cursuslijst

Course Java EE Overview
Cursus Java EE Overview
Code: JEE100
Eerste start: 27-06-2024
1 dag € 749
Course Java EE Web Component Development
Cursus Java EE Web Development
Code: JEE200
Eerste start: 16-07-2024
4 dagen € 2999
Course Java EE Web Development with JSF
Cursus Java EE Web Development met JSF
Code: JEE300
Eerste start: 22-07-2024
4 dagen € 2999
Course Java EE Web Services
Cursus Java EE Web Services
Code: JEE400
Eerste start: 12-08-2024
4 dagen € 2999
Course Java EE EJB Business Components
Cursus Java EE EJB Business Components
Code: JEE500
Eerste start: 17-07-2024
3 dagen € 2250
Course Java EE Technologies
Cursus Java EE Technologies
Code: JEE600
Eerste start: 19-08-2024
5 dagen € 3299
Course Freemarker Templates
Cursus Freemarker Templates
Code: JEE210
Eerste start: 22-08-2024
1 dag € 699

Java EE Platform

Het Java EE-platform gebruikt een gedistribueerd application model met meerdere lagen. Dit betekent dat applicatie logica is onderverdeeld in componenten op basis van functie en dat de verschillende applicatie componenten waaruit een Java EE-applicatie bestaat, op verschillende machines worden geïnstalleerd, afhankelijk van de laag in de multi tier Java EE omgeving waartoe de applicatie component behoort.

Java EE Componenten

De Java EE applicatie delen zijn:

  1. Client components worden uitgevoerd op de client computer
  2. Web components worden uitgevoerd op de Java EE server
  3. Business componenten worden uitgevoerd op de Java EE server
  4. Enterprise Information System (EIS)  software draait op de EIS server

Java EE Applicaties

Java EE applicaties met meerdere lagen worden over het algemeen gezien als 3-tier omdat ze zijn verdeeld over drie verschillende locaties: client machines, Java EE server machines en de database of  legacy machines aan de backend. Deze 3-tier applicaties breiden het standaard 2-tier client-server model door een multithreaded applicatie server tussen de client applicatie en de backend storage te plaatsen.

Web Componenten

Java EE web components kunnen JSP pagina’s of servlets zijn. Servlets zijn Java classes die requests dynamisch verwerken en responses genereren. JSP pagina’s zijn op tekst gebaseerde documenten met een combinatie van statische  content en stukjes Java code om dynamische inhoud te genereren. Wanneer een JSP-pagina wordt geladen, voert een servlet de code uit en genereert een response.

Business Componenten

Business code voor een bepaald domain zoals banking, retail of finance, wordt afgehandeld door enterprise beans die in de business tier draaien. Een enterprise bean ontvangt data van client programma’s, verwerkt deze en stuurt deze naar de enterprise laag  voor storage. Een enterprise bean haalt ook gegevens op uit storage, verwerkt deze en stuurt deze vervolgens terug naar het client program.

Enterprise Beans

Er zijn 2 soorten enterprise beans: session beans en message driven beans. Een session bean representeer een tijdelijke connectie met een cliënt. Wanneer de client klaar is, zijn de session bean en de data ervan verdwenen. Een message driven bean combineert functies van een session bean en een Java Message Service (JMS) message listener, waardoor een business component JMS messages asynchroon kan ontvangen.

Enterprise Information System Tier

De enterprise system tier bestaat uit enterprise information system software zoals enterprise resource planning (ERP), mainframe transactie systemen , database systemen en andere legacy information systems. Java EE application components hebben zo mogelijk toegang nodig tot business information systems voor bijvoorbeeld database connectivity.