fbpx

Internet Cursussen

Het Internet verwijst naar een netwerk van netwerken. In dit netwerk wordt elke computer herkend door een wereldwijd uniek adres dat bekend staat als het IP-adres. Een speciale computer, de Domain Name Server, wordt gebruikt om het IP-adres een naam te geven, zodat de gebruiker een computer aan de hand van een naam kan vinden. Bij het Internet spelen diverse protocollen, technologieën, opmaak en styling talen een belangrijke rol. SpiralTrain verzorgt klassikale trainingen die ingaan op diverse aspecten van Internet Technology. Bezoek onze LinkedInFacebook  of Instagram  pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

Internet Cursuslijst

Sass and Less Preprocessing course
Cursus Sass and Less Preprocessing
Code: INT700
Eerste start: 25-07-2024
2 dagen € 1299
Course Bootstrap CSS
Cursus Bootstrap CSS
Code: INT600
Eerste start: 11-07-2024
2 dagen € 1299
Course Internet and Intranet Concepts
Cursus Internet en Intranet Concepts
Code: INT100
Eerste start: 11-07-2024
2 dagen € 1299
Course HTML Fundamentals
Cursus HTML Fundamentals
Code: INT200
Eerste start: 08-07-2024
1 dag € 699
Course CSS Fundamentals
Cursus CSS Fundamentals
Code: INT500
Eerste start: 15-07-2024
2 dagen € 1299
Course HTML5 and CSS3
Cursus HTML5 en CSS3
Code: INT300
Eerste start: 18-07-2024
2 dagen € 1299
Course Dynamic HTML
Cursus Dynamic HTML
Code: INT400
Eerste start: 11-07-2024
2 dagen € 1299

Internet Protocol

Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Sinds 20 juli 2004 worden binnen het internet twee versies van het internetprotocol ondersteund, de versies IPv4 en IPv6. Het internetprotocol is een onderdeel van een stack die nodig is voor communicatie. In combinatie met het Transmission Control Protocol (TCP) wordt wel over TCP/IP gesproken. Een ander veelgebruikt protocol dat samen met IP gebruikt kan worden is het User Datagram Protocol.

HTML

HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Het is de taal waarmee webpagina’s worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt. Zo kunnen titels, tekstblokken, menu’s, paragrafen, scripts en dergelijke op de webpagina worden gepositioneerd. Met andere woorden, HTML geeft aan de browser door hoe de pagina moet worden weergegeven.

CSS

Cascading Style Sheets (afgekort tot CSS) is een styling taal om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud en centraal vast te leggen. Het Engelse “style” heeft de betekenis van “opmaak”. Het begrip “cascading” verwijst naar de mogelijkheid van het overerven van opmaak-eigenschappen.
De CSS-informatie voor de vormgeving van het document wordt toegevoegd aan de HTML-code ervan. Die informatie mag in het HTML-bestand zelf staan, maar ook in een apart bestand waar het HTML-document naar verwijst. Een dergelijk extern bestand wordt ook wel stylesheet genoemd.

Bootstrap

Bootstrap is een populair HTML-, CSS- en JavaScript-framework voor het ontwikkelen van responsieve websites voor mobiel gebruik. Het framework bevat responsieve CSS- en HTML-sjablonen voor knoppen, tabellen, navigatie en andere elementen die u op een webpagina kunt gebruiken. Er zijn enkele optionele JavaScript modules beschikbaar die ontwikkelaars in staat stellen om responsieve websites te ontwikkelen.