fbpx

XML Cursussen

XML is een veel gebruikte markup taal voor het gestructureerd opslaan en uitwisselen van data. SpiralTrain verzorgt klassikale basis en advanced XML trainingen. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in XSLT, XML Schema, XQuery en XBRL. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

XML Cursuslijst

Cursus XPath-XLink-XPointer 1 dag € 599
Cursus GML Foundations 2 dagen € 1199
Cursus XML Introductie 1 dag € 499
Cursus XML Fundamentals 2 dagen € 1099
Cursus XSLT Stylesheets 3 dagen € 1650
Cursus XML Schema 3 dagen € 1650
Cursus XQuery 3 dagen € 1650
Cursus XSL-FO 2 dagen € 1099
Cursus XBRL Overview 1 dag € 599

XML Opmaak Taal

XML staat voor Extensible Markup Language. Het is de gebruikelijke taal voor het World Wide Web Consortium, voor het systeem van regels van formele opmaaktalen waar men gestructureerde gegevens kan tonen in de uitvoering van voor mensen leesbare tekst. Tevens is deze tekst ook machine leesbaar. XML wordt voornamelijk gebruikt om data op te slaan en gegevens te verzenden.

Elementen, Attributen en Tekst

De opmaaktaal XML gebruikt voornamelijk elementen en attributen om data te construeren. Elementen zijn tags, ze hebben een openingstag en een sluitingstag. Attributen worden gebruikt om extra data aan een element te binden. Deze staan in de openingstag en worden gevolg door een = teken, deze weer gevolgd door een bepaalde waarde tussen dubbele of enkele aanhalingstekens.

XML Schema

Afspraken over tags die men kan gebruiken, ‘standaard’-dialecten. worden formeel vastgelegd in DTD’s, Document Type Definition, of in recentere XML-Schemadefinities afgekort XSD. Hierin wordt ook vermeld welke data acceptabel zijn en hoe deze precies moeten worden opgegeven. De verschillen tussen DTD en XSD zijn dat XSD-Schema’s meer uitdrukkingskracht bevatten en dat XSD zelf ook een XML-dialect is.

XSLT

Hoe data wordt weergeven geef je op met een XSL-Document. Dit staat Voor Extensible Stylesheet Language. Gegevens in XML-formaat kunnen door bepaalde XSLT-transformaties worden omgezet naar formaten. Voorbeelden hiervan zijn onder andere. WML, PDF, en HTML.