fbpx
  • Nederlands
  • Engels

.NET Cursussen

.NET is een door Microsoft ontwikkeld open source platform voor de ontwikkeling van applicaties. Met .NET kun je diverse talen en dan met name C# gebruiken voor de ontwikkeling van web, mobiele en desktop applicaties.  SpiralTrain verzorgt zowel klassikale basis als advanced trainingen in .NET.  Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie en het rooster.

.NET Cursuslijst

Cursus C# voor Testers 3 dagen € 1650
Cursus .NET Overview 1 dag € 599
Cursus C# Programmeren 5 dagen € 2450
Cursus ASP.NET Web Development 4 dagen € 1999
Cursus Web Services in NET 4 dagen € 1999
Cursus Xamarin Fundamentals 2 dagen € 1199
Cursus Xamarin Mobile Development 4 dagen € 2250
Cursus XAML Programmeren 2 dagen € 1199

Common Language Runtime

.NET bestaat uit een groot aantal classes die de ontwikkelaar kan gebruiken bij het maken van applicaties.  Een compiler  vertaalt source code in Microsoft Intermediate Language (MSIL). De MSIL-code wordt vervolgens door de Common Language Runtime (CLR) met just-in-time compilatie omgezet naar machine-code en uitgevoerd.

.NET Framework

.NET is duidelijk geïnspireerd door Java. Nadat Microsoft de Java Virtual Machine uitbreidde voor een betere uitwisselbaarheid met het Windows-platform hetgeen in strijd was met de licentievoorwaarden van Sun Microsystems, de eigenaar van Java, werd Java voor Windows door de rechter verboden. Hierop besloot Microsoft het .NET-framework te ontwikkelen. .NET verenigt de voordelen van de Java met een grote uitwisselbaarheid met  bestaande Windows-programmeer omgevingen. Dit maakt .NET tot een interessant platform.

.NET Core

De nieuwste versie van .NET is .NET Core.  Deze versie is niet alleen beschikbaar is voor Windows, maar ook  voor MacOS en Linux en is bovendien een stuk sneller.