fbpx

Database Cursussen

Data worden opgeslagen in databases, beheerd met behulp van Database Management Systemen en veelal  ondervraagd met SQL. SpiralTrain verzorgt  klassikale trainingen in het beheer van Database Management Systemen zoals PostGreSQL, MySQL, MariaDB, Oracle en de NoSQL database MongoDB. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in SQL . Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie en het rooster.

Database Cursuslijst

Cursus NoSQL Data Access 2 dagen € 1199
Cursus Neo4J Data Access 2 dagen € 1199
Cursus Queries met Oracle SQL 3 dagen € 1650
Cursus GraphQL Queries 2 dagen € 1199
Cursus SQL Fundamentals 2 dagen € 1099
Cursus MySQL Administration 4 dagen € 2499
Cursus PostgreSQL Administration 4 dagen € 2499
Cursus MongoDB Data Access 2 dagen € 1199
Cursus APEX Fundamentals 3 dagen € 1599
Cursus APEX Advanced 3 dagen € 1599
Cursus Oracle PL/SQL Programmeren 3 dagen € 1650
Cursus Database Ontwerp 2 dagen € 1199

DBMS versus Database

Een database is de naam voor een systeem waarbij gegevens worden verzameld, georganiseerd en aan elkaar gelinkt. We moeten een onderscheid maken tussen een database en een Data Base Management System (DBMS). De database is de set van gegevens, ingericht volgens een bepaald model en opgeslagen op een server. Een Data Base Management System (DBMS) is de software die zorgt voor deze indeling van de gegevens op de server. Via het databasemodel zijn uitgebreide analyses mogelijk. De meeste databases zijn in staat om complexe gegevens te voorzien voor gespecialiseerde rapportages.

SQL

DBMS’en gebruiken in de regel de programmeertaal SQL (Structured Query Language) om toegang te verlenen tot de database en deze te bewerken. SQL (Structured Query Language) is een taal waarmee gegevens opgeslagen in relationele databases worden opgeslagen, bewerkt en opgehaald. De eerste vorm van SQL verscheen in 1974, toen een groep bij IBM het eerste prototype van een relationele database ontwikkelde. De eerste commerciële relationele database werd uitgebracht door Relational Software, het latere Oracle.

SQL Standaard

Er is een standaard voor SQL. De SQL voor elke belangrijke RDBMS zal echter verschillen in de details. Hier zijn twee redenen voor: 1) de SQL standaard is behoorlijk complex, en het is niet praktisch de volledige standaard toe te passen en 2) elke databaseleverancier wil zijn product onderscheiden.