fbpx

PHP Cursussen

PHP is een script taal die vooral server side gebruikt wordt voor het schrijven van dynamische webapplicaties. SpiralTrain verzorgt zowel klassikale basis als advanced trainingen in PHP. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in PHP Frameworks zoals Laravel, Symfony en Zend. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.


PHP100PHP ProgrammerenOpen Rooster3 dagen
PHP303Advanced PHP ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP400PHP Programmer CertificationOpen Rooster1 dag
PHP500PHP Zend Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP550Laravel Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP580Symfony Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP600WordPress Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen
PHP700Joomla Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen
PHP800Drupal Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen

PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Het is een scripttaal om dynamische webpagina’s te maken. De taal is in 1994 ontworpen door Rasmus Lerdorf, hij was een senior softwareontwikkelaar bij IBM. Voorheen stond PHP voor Personal Home Page, maar sinds PHP 3.0 is de betekenis aangepast. Deze naam is toepasselijk want hij geeft namelijk aan waar de taal veelvuldig voor gebruikt wordt: het verwerken van informatie tot hypertext, vaak HTML. PHP kent enige gelijkenis met Python, Ruby en Perl. De syntax lijkt het meest op C. Wat PHP onderscheidt van een taal als C is dat het met PHP mogelijk is om objectgeoriënteerd te programmeren. Net zoals in onder andere C#, C++ en Java. Sinds PHP 7 is de performance enorm verbeterd.
Variabelen in PHP worden voorafgegaan door een dollarteken. Dit is overgenomen uit de taal Perl waar PHP in eerste instantie uit is afgeleid. PHP kan gebruikt worden voor server-side scripting. Ook is het mogelijk om deze taal te gebruiken vanaf de command prompt.
Voordelen van PHP zijn dat het 1. Dat het een opensourcesoftware is. 2. Het populair is (hierdoor is er bijvoorbeeld brede ondersteuning voor). 3. Makkelijk te leren is. PHP wordt vaak gecombineerd met een relationale database. De meest gebruikte zijn MySQL, MariaDB en PostgreSQL.