fbpx

PHP Cursus

Om een cursus PHP te volgen is kennis van HTML nodig. PHP wordt vooral gebruikt voor het schrijven van dynamische webapplicaties. SpiralTrain verzorgt zowel reguliere als advanced trainingen in deze programmeertaal. Ook zijn we bekend met de Frameworks waarmee PHP fungeert.

PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Het is een scripttaal om dynamische webpagina’s te maken. De taal is in 1994 ontworpen door Rasmus Lerdorf, hij was een senior softwareontwikkelaar bij IBM. Voorheen stond PHP voor Personal Home Page, maar sinds PHP 3.0 is de betekenis aangepast. Deze naam is toepasselijk want hij heeft namelijk aan waar de taal veelvuldig voor gebruikt wordt: het verwerken van informatie tot hypertext, vaak HTML. PHP kent enige vergelijkenis met Python, Ruby en Perl. De taalkunde lijkt het meest op C. Wat PHP onderscheid van een taal zoals C is dat met PHP, meer specifiek, PHP5 het mogelijk is om objectgeoriënteerd te programmeren. Net zoals in onder andere C#, C++ en Java.
Variabelen in PHP worden voorafgegaan door een dollarteken. Dit is overgenomen uit de taal Perl waar PHP voornamelijk uit is afgeleid. PHP kan gebruikt worden voor server-side scripting. Ook is het mogelijk om deze taal te gebruiken via command prompt of bepaalde applicaties.
Voordelen van PHP zijn dat het 1. Dat het een opensourcesoftware is. 2. Het populair is (hierdoor is er bijvoorbeeld brede ondersteuning voor). 3. Makkelijk te leren is. PHP wordt vaak gecombineerd met een relationale database. De meest gebruikte zijn MySQL en PostgreSQL.

Overzicht van onze PHP Cursussen, Trainingen en Opleidingen

PHP100PHP ProgrammerenOpen Rooster3 dagen
PHP303Advanced PHP ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP400PHP Programmer CertificationOpen Rooster1 dag
PHP500PHP Zend Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP550Laravel Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP580Symfony Framework ProgrammerenOpen Rooster4 dagen
PHP600WordPress Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen
PHP700Joomla Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen
PHP800Drupal Web DevelopmentOp Aanvraag2 dagen