fbpx

PHP Cursussen

PHP is een script taal die vooral server side gebruikt wordt voor het schrijven van dynamische webapplicaties. SpiralTrain verzorgt zowel klassikale basis als advanced trainingen in PHP. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in PHP Frameworks zoals Laravel, Symfony en Zend. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

PHP Cursuslijst

Cursus PHP Programmeren 3 dagen € 1499
Cursus Advanced PHP Programmeren 4 dagen € 1950
Cursus PHP Programmer Certification 2 dagen € 1199
Cursus Laravel Framework Programmeren 4 dagen € 2250
Cursus Symfony Framework Programmeren 4 dagen € 2250
Cursus Zend Framework Programmeren 4 dagen € 2250
Cursus WordPress Web Development 2 dagen € 1099
Cursus WordPress Theme Development 4 dagen € 1650
Cursus Drupal Web Development 2 dagen € 1199
Cursus Joomla Web Development 2 dagen € 1099

PHP Scripting

PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Het is een scripttaal om dynamische webpagina’s te maken. De taal is in 1994 ontworpen door Rasmus Lerdorf, hij was een senior softwareontwikkelaar bij IBM. Voorheen stond PHP voor Personal Home Page, maar sinds PHP 3.0 is de betekenis aangepast. Deze naam is toepasselijk want hij geeft namelijk aan waar de taal veelvuldig voor gebruikt wordt: het verwerken van informatie tot hypertext, vaak HTML.

PHP Syntax

PHP kent enige gelijkenis met Python, Ruby en Perl. De syntax lijkt het meest op C. Wat PHP onderscheidt van een taal als C is dat het met PHP mogelijk is om objectgeoriënteerd te programmeren. Net zoals in onder andere C#, C++ en Java. Sinds PHP 7 is de performance enorm verbeterd. Variabelen in PHP worden voorafgegaan door een dollarteken. Dit is overgenomen uit de taal Perl waar PHP in eerste instantie uit is afgeleid. PHP kan gebruikt worden voor server-side scripting. Ook is het mogelijk om deze taal te gebruiken vanaf de command prompt.

PHP Voordelen

Voordelen van PHP zijn :

  1. Het is opensourcesoftware.
  2. Het populair is (hierdoor is er bijvoorbeeld brede ondersteuning voor).
  3. Het is makkelijk te leren is.

PHP wordt vaak gecombineerd met een relationele database. De meest gebruikte zijn MySQL, MariaDB en PostgreSQL.