fbpx

DevOps Cursussen

DevOps in softwareontwikkeling betekent dat de ontwikkelaars (Dev) en operations (Ops) samenwerken tijdens ontwikkelproces en het daarop volgende onderhoud en beheer van applicaties. Beide expertises zijn immers cruciaal voor de succesvolle creatie en onderhoud van een applicatie die voldoet aan de functionele- en niet-functionele eisen. Bij DevOps wordt de traditionele scheiding tussen development en operations doorbroken. Bij DevOps wordt veel gebruikt gemaakt van Test Automatisering, Continuous Delivery, Continuous Integration en Automated Configuration Management. SpiralTrain verzorgt diverse klassikale DevOps trainingen waarin ook tools als Jenkins en Ansible aan de orde komen. Bezoek onze LinkedInFacebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.

DevOps Cursuslijst

Course Continuous Integration with TeamCity
Cursus Continuous Integration met TeamCity
Code: TLG420
Eerste start: 27-06-2024
2 dagen € 1499
Course Continuous Integration with Bamboo
Cursus Continuous Integration met Bamboo
Code: TLG410
Eerste start: 25-07-2024
2 dagen € 1499
Course Continuous Integration with Jenkins
Cursus Continuous Integration met Jenkins
Code: TLG400
Eerste start: 24-06-2024
2 dagen € 1499
Course Kubernetes Orchestration
Cursus Kubernetes Orchestration
Code: DEV500
Eerste start: 18-07-2024
2 dagen € 1499
Course Chef Configuration Management
Cursus Chef Configuration Management
Code: DEV400
Eerste start: 08-08-2024
2 dagen € 1499
Course Puppet Configuration Management
Cursus Puppet Configuration Management
Code: DEV300
Eerste start: 11-07-2024
2 dagen € 1499
Course Ansible Configuration Management
Cursus Ansible Configuration Management
Code: DEV200
Eerste start: 11-07-2024
2 dagen € 1499
Course DevOps Fundamentals
Cursus DevOps Fundamentals
Code: DEV100
Eerste start: 14-06-2024
1 dag € 699

Configuration Management

Configuration Management is belangrijk in DevOps omdat het helpt bij het automatiseren van steeds terugkerende taken en een organisatie in staat stelt de wendbaarheid te vergroten. Er is sprake van Configuration Management wanneer een configuratieplatform zoals Ansible, Chef of Puppet wordt gebruikt voor het automatiseren, bewaken, ontwerpen en beheren van configuratie processen die anders handmatig zouden moeten worden uitgevoerd.

Continuous Integration

Continuous Integration is de praktijk waarbij developers wijzigingen in de code zo vaak als maar mogelijk is integreren in het totale systeem. Wijzigingen van de developer worden vervolgens gevalideerd door een build te maken en geautomatiseerde tests uit te voeren tegen de build. Hierdoor worden verrassingen vermeden die kunnen optreden wanneer wijzigingen pas bij de uiteindelijke release worden samengevoegd. Continuous Integration wordt vaak gebruikt in combinatie met Continuous Delivery en Continuous Deployment waarbij ook test en productie omgeving zijn betrokken.

Test Automatisering

Test Automatisering is eveneens een onderdeel van de DevOps life cycle, maar is essentieel voor hoogwaardige kwaliteitssoftware. Door geautomatiseerd te testen is het mogelijk om continu te testen en snel kwaliteitssoftware te leveren. Dit is een belangrijke drijfveer voor het verhogen van de productiviteit, het verlagen van de kosten en het verlagen van risico’s.