fbpx

Software Design Cursussen

Een goed design is van groot belang zodat applicaties kunnen voldoen aan functionele en niet functionele eisen. SpiralTrain verzorgt klassikale software design cursussen zoals Object Oriented Analysis and Design, Design Patterns en Architectural Design. SpiralTrain verzorgt ook trainingen in Object Orientatie en UML. Bezoek onze LinkedIn, Facebook of Instagram pagina voor een impressie van SpiralTrain. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de cursussen en het rooster.


ADE100Object OrientationOpen Rooster1 dag
ADE200UML OverviewOpen Rooster1 dag
ADE300Object Oriented Analysis and DesignOpen Rooster5 dagen
ADE400Design PatternsOpen Rooster3 dagen
ADE500Model Driven ArchitectureOp Aanvraag1 dag
ADE700Sparx Systems Enterprise ArchitectOpen Rooster2 dagen
ADE800Architectural Design PatternsOpen Rooster2 dagen
ADE600Service Oriented ArchitectureOp Aanvraag2 dagen

Software Design is het proces om User Requirements zodanig om te vormen dat deze de programmeur helpen bij het coderen en implementeren van software. Voor het beoordelen van de User Requirements wordt er typisch een SRS-document (Software Requirement Specification) gemaakt. Voor codering en implementatie is er behoefte is aan meer gerichte specificaties voor de software. De uitkomst van dit proces kan direct worden gebruikt voor implementatie in programmeertalen.
Software Design is de eerste stap in de SDLC (Software Design Life Cycle), waarmee de focus van het problem domain wordt verlegd naar het solution domain. Software Design specificeert hoe aan de vereisten in de SRS kan worden voldaan.

Software Design kent drie niveaus :

Architectural Design : Het Architectural Design vormt het hoogste abstractie niveau van het systeem. Het identificeert de software als een systeem met componenten die op elkaar inwerken. Op dit niveau krijgen de ontwerpers een eerste idee van de voorgestelde oplossing.
Global Design : Het Global Design doorbreekt het concept van ‘een enkele entiteit met meerdere componenten’ van het Architectural Design en levert een minder abstract beeld met subsystemen en modules. Ook worden de interacties van subsystemen en modules weergegeven. Het Global Design richt zich erop hoe het systeem met al zijn componenten kan worden ge├»mplementeerd in de vorm van modules. Het schetst de modulaire structuur van elk subsysteem en hun onderlinge relaties en interacties.
Detailed Design : Gedetailleerd ontwerp behandelt het implementatiedeel van wat wordt gezien als een systeem en zijn subsystemen in de vorige twee ontwerpen. Het is meer gedetailleerd naar modules en hun implementaties. Het definieert de logische structuur van elke module en hun interfaces om met andere modules te communiceren.