fbpx
 • nl
Vanaf 1 juni worden onze trainingen zowel klassikaal als virtueel op afstand georganiseerd. We volgen in onze ruime klaslokalen de richtlijnen van het RIVM met 1.5 meter afstand. We zijn je graag van dienst.

Cursus Scrum voor Developers

Cursus Scrum voor Developers
Regio:
 • Modules
 • Cursus
 • Inhoud
 • Algemene informatie
  Algemeen
 • Reviews
 • Certificaat
 • Module 1 : Scrum Intro

  Module 2 : Using Scrum

  Module 3 : User Stories

  What is Scrum?
  Project Management
  Self-organized teams
  Business sets priorities
  Target accomplishment
  Agile introduction
  The Agile Manifesto
  Agile Methods
  Method differences
  Working in Scrum Teams
  Roles
  Product owner
  Scrum Master
  Development Team
  Manager
  Ceremonies
  Planning
  Daily meeting and Review
  User Story Parts
  Acceptation Criteria
  Why User Stories?
  Gathering Stories
  Requirements Gathering
  Writing User Stories
  Acceptation Criteria
  Prioritization
  Story Mapping

  Module 4 : Scrum Artifacts

  Module 5 : Best Practices

  Module 6 : ALM Tools

  Artifacts
  Stories
  Product Backlog
  Prioritization
  Size Estimation
  Product Timeline
  Sprints
  Life in the Sprints
  Sprint Backlog
  Sprint Planning
  Charts
  Test-driven Development
  Continuous Integration
  Refactoring
  Emergent Architecture
  Incremental DB Design
  Definition of Done
  Planning
  Code Review
  Pair Programming
  Version Control
  Acceptance Tests
  ALM tools with Scrum
  Manage and Monitoring
  DevOps Culture
  Requirements Management
  Requirements Workflow
  Estimation
  Planning
  Incident Management
  Testing
  Quality Assurance
  Deployment and DevOps
 • Doelgroep Scrum Master Cursus

  Cursus Scrum Master Developers, testers, software architecten, project managers, team leiders en anderen die een grondige kennis willen op doen van het Scrum software process en die de verantwoordelijkheden en rol van de Scrum Master willen leren.

  Voorkennis Cursus Scrum Master

  Voor deelname aan deze cursus zijn geen specifieke vaardigheden nodig. Het verdient aanbeveling vooraf alvast kennis over Scrum op te doen door het lezen van artikelen.

  Uitvoering Training Scrum Master

  De theorie wordt behandeld op basis van presentatie slides. Aan de hand voorbeeld projecten uit de praktijk wordt de theorie nader verhelderd. Aan de hand van korte agile praktijk voorbeelden worden oefeningen uitgevoerd. De cursustijden zijn van 9.30 tot 16.30.

  Certificering Cursus Scrum Master

  De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Scrum Master.

 • Scrum Master Cursus

  In deze cursus doen de deelnemers in twee dagen de kennis op die nodig is op Scrum trajecten in goede banen te leiden. De implementatie van een Scrum software process kan verregaande gevolgen hebben voor organisaties en u kunt tegen moeilijkheden oplopen waardoor niet alle voordelen van Scrum tot hun recht komen. De rol van de Scrum Master is hierbij van groot belang voor het succes van Scrum en in deze cursus wordt u daatoe opgeleid. De cursus behandelt alle zaken die nodig zijn om zich als Scrum Master te certificeren. Ook deelnemers die al actief zijn als Scrum Master en die hun kennis willen verdiepen en zich willen certificeren, hebben baat bij deze training. In de cursus wordt ingegaan op de principes van Scrum en gaat met name in op de rol van de Scrum Master in relatie tot het team. Ook wordt uitgebreid stil gestaan bij de rollen, tools en meetings van het Scrum proces. Na afloop van de training kunt u online een examen van Scrum.org afleggen. Hiermee kunt u zich certificeren tot Professional Scrum Master. Het examen is niet bij de training inbegrepen en is facultatief.

 • Cursusvorm

  Al onze cursussen zijn klassikale cursussen waarbij de cursisten aan de hand van een ervaren trainer met diepgaande materie kennis door de stof worden geleid. Theorie wordt steeds afgewisseld met oefeningen.

  Maatwerk

  We doen ook maatwerk  en passen dan de cursusinhoud aan op uw wensen. Op verzoek gaan we ook in op uw praktijkcases.

  Cursustijden

  De cursustijden zijn in pricipe van 9.30 tot 16.30. Maar we zijn hierin flexibel. Soms moeten mensen namelijk kinderen naar de opvang brengen of halen en komen andere tijden hun beter uit. In goed overleg kunnen we dan andere cursustijden afspreken.

  Hardware

  Wij zorgen voor de computers waarop de cursus gehouden kan worden. Op deze computer is de voor de cursus benodigde software al geinstalleerd. U hoeft geen laptop mee te nemen om aan de cursus te kunnen deelnemen. Als u liever op uw eigen laptop werkt kunt u hem desgewenst meenemen. De benodigde software wordt dan aan het begin van de cursus geinstalleerd.

  Software

  Onze cursussen worden over het algemeen gegeven met Open Source software zoals Eclipse, IntelliJ, Tomcat, Pycharm, Anaconda en Netbeans. Het digitale cursusmateriaal krijgt u na de cursus mee naar huis.

  Lunch

  De cursus is inclusief lunch die we in een restaurantje op loopafstand van het cursuslokaal gebruiken.

  Locaties

  De cursussen worden op diverse plaatsen in het land gepland. Een cursus gaat op een locatie door als er zich minimaal 3 mensen voor die locatie inschrijven. Als er inschrijvingen voor verschillende locaties zijn gaat de cursus door op onze hoofdlocatie is Houten net onder Utrecht. Een cursus op onze hoofdlocatie gaat ook door bij 2 inschrijvingen en regelmatig ook bij 1 inschrijving.  Overigens doen we ook cursussen op de locatie van de klant als men daar prijs op stelt.